Stațiile de autobuz din Constanța mai au de așteptat. Încă un eșec al administrației Chițac

statie-de-autobuz-chitac
Licitația organizată de primarul Constanței pentru amenajarea de stații de autobuz a fost făcută prost

Municipiul Constanța nu are stații de autobuz și nici nu va avea în viitorul apropiat. După ce primarul Vergil Chițac a dispus ca cele existente să dispară, a încercat să facă o licititație pentru amplasarea unora noi. De fapt, a și făcut, dar, ca multe din lucrurile actualei administrații, a făcut prost.

Licitația a fost organizată, iar câștigătoare a fost desemnată firma unui afacerist din Constanța. O altă companie a depus însă contestație. Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat decizia nr. 1222 din 15 iunie 2022 prin care îi dă dreptate.

Firma cu pricina a solicitat anularea raportului procedurii de atribuire și reevaluareea ofertei tehnice a unui dintre ofertanți.

Amănuntele sunt tehnice, se întind pe 28 de pagini.

Importantă este decizia: CNSC a admis contestația formulată de firmă în contradictoriu cu municipiul Constanța și a dispus reevaluarea ofertei.

Decizia poate fi atacată.

Surse neoficială vorbesc despre faptul că afacerea stațiilor de autobuz ar fi un blat al unuia dintre apropiații primarului, care are o prietenie publică cu omul de afaceri care a fost desemnat câștigător. Nu știm dacă e așa. Știm însă că, iată, o insituție a statului a decis că procedura a încălcat legea și mai știm că de peste un an de zile constănțenii așteaptă autobuzele în frig, ploaie, caniculă, etc.

Primarul Constanței locuiește în Eforie și nu l-am văzut folosind CT Bus foarte des.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Următorul articol

Proiect cultural unic în România. Colaborare între Primăria Ovidiu și Muzeul de Artă Constanța VIDEO

joi iun. 23 , 2022
Un proiect cultural cum nu a mai văzut niciodată județul Constanța a început astăzi. De fapt, specialiștii pe care i-am consultat spun că este unic în România. Cinci artiști plastici au, fiecare, câte un bloc de marmură de aceeași dimensiune și o lună la dispoziție pentru a-l transforma într-o operă […]

V-ar putea interesa și: