Steagul României se află în cel mai înalt turn Lego din lume, în Danemarca FOTO EXCLUSIV/VIDEO

cel mai înalt turn Lego din lume
Așa arată cel mai înalt turn Lego din lume

În parcul de distracții Legoland Billund, din Danemarca, a fost construit cel mai înalt turn Lego din lume.

În el este reprezentat și steagul României, după cum a observat și fotografiat un cititor al CT100.ro. Alături de el stau și steagurile altor țări, desigur.

Steagul României se poate vedea în turnul construit cu piese de Lego

Turnul a fost construit între 26 și 30 iunie și măsoară 36,26 de metri.

„Am bătut recordul mondial. Împreună cu voi am construit cel mai înalt turn Lego din lume. Mulțumim tuturor celor care ne-au ajutat să-l construim”, au anunțat organizatorii.

Precedentul record data din 2012, când în Seul, Coreea de Sud, a fost construit un turn cu o înălțime de 31,9 metri, cu ocazia marcării a 80 de ani de la înființarea Lego, care este o companie daneză. Atunci, turnul întrecuse cu numai 30 de centimetri un altul construit în Paris.

Billund este un oraș în centrul Danemarcei și este cunoscut ca locul de naștere al Lego. Zona este cunoscută drept „capitala copiilor”, pentru că, pe lângă Legoland, aici se găsesc mai multe atracții pentru cei mici, de la parcuri tematice, acvatice la ferme din secolele 18 și 10 și la grădini zoologice. Compania Lego a fost înființată în acest oraș, pe 10 august 1932.

În 2015, grupul Lego a devenit cea mai mare companie de jucării din lume, cu vânzări totale de 2,1 miliarde dolari, depășind compania Mattel, care produce, printre altele, păpușile Barbie.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Zilele Orașului Ovidiu – un eveniment fără incidente, datorită Ovi-Protect FOTO

mar iul. 3 , 2018
Zilele Orașului Ovidiu, organizate de Primăria Ovidiu, s-au desfășurat fără incidente, deși la evenimentele organizate pe parcursul mai multor zile au participat peste 10.000 de persoane. Reușita aparține firmei Ovi-Protect, societatea de pază și protecție a Primăriei Ovidiu, care s-a ocupat ca totul să se petreacă fără evenimente. Angajații au […]
ovi protect

V-ar putea interesa și: