Ștefan Mihu, senator PSD de Constanța, îi spune unui ministru PSD: „Cazinoul este lăsat într-o veritabilă paragină de ani buni”

Stefan Mihu Ștefan Mihu, senator PSD de Constanța, a adresat, în ședința Senatului din 4.06.2018, o întrebare Ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Paul Stănescu și Manuelei Irina Pătrășcoiu, Președintele Companiei Naționale de Investiții.

Senatorul Mihu atrage atenția asupra situației Cazinoului din Constanța unul dintre cele mai reprezentative simboluri ale orașului, edificiu de o inestimabilă valoare istorică și culturală.

Municipiul Constanța are privilegiul de a găzdui unul dintre cele mai celebre edificii ale perioadei de dinaintea Primului Război Mondial: este vorba despre Cazinoul din Constanța, inaugurat, in forma actuală, în 1912, deci având o vârstă similară cu cea a României!

În pofida acestui statut faimos, construcția este lăsată, cu deplină indiferență, într-o veritabilă paragină, de ani buni, fără ca vreuna dintre autoritățile competente să se autosesizeze. În plus, Cazinoul a fost inclus, într-un mod rușinos, putem spune, într-un top al celor mai periclitate 7 clădiri istorice din Europa, alături de clădiri din Austria, Albania, Georgia şi Marea Britanie. Potrivit informațiilor furnizate de mass-media, prestigioasa organizație non-guvernamentală Europa Nostra, condusă de apreciatul tenor Placido Domingo, are în vedere reabilitarea edificiului și în perioada următoare, acest ONG va vizita Constanța, împreună cu un grup de specialiști în domeniu, în tentativa de a salva de la distrugere acest celebru monument istoric al României și al Europei. Semnalăm, în același timp, faptul că există și alte organizații –precum reprezentanții NEVERSEA și UNTOLD – care s-au arătat dispuse să doneze sume semnificative de bani pentru salvarea monumentului istoric menționat.

Toate acestea se întâmplă în vreme ce Compania Națională de Investiții, instituție națională, căreia îi revin, prin lege, responsabilitățile legate de refacerea monumentelor istorice, nu mișcă un deget, mimând organizarea de licitații – care, ce să vezi, sunt, pe rând, constestate – în vreme ce starea Cazinoului este de la o zi la alta tot mai precară !

Față de cele de mai sus, vin și vă intreb, stimate domnule Ministru si stimată doamnă Președinte:

ce măsuri urgente iși propun MDRAP si CNI pentru a salva de la distrugere Cazinoul din Constanța ?”

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Avarie RAJA. Trafic îngreunat pe strada Fulgerului din orașul Constanța

Tue Jun 5 , 2018
Pentru remedierea unei avarii survenită astăzi, 05 iunie 2018, la conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 800 mm, de pe strada Fulgerului, din municipiul Constanța, RAJA SA a fost nevoită să blocheze circulația autovehiculelor în intervalul orar 11,30-13,30, pe tronsonul delimitat de străzile Răsuri și Poporului.  Pentru efectuarea lucrărilor de […]
raja