Ștefan Mihu, senator PSD, susține dublarea alocațiilor pentru copii. PNL a votat împotrivă, USR s-a abținut

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Stefan-Mihu-senator-PSD-Constanta

Astăzi, 11 august 2020, plenul Senatului României a respins, prin vot covârșitor, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 123/2020 pentru modificarea art. 3 din Legea nr. 61/1993 privind alocația de stat pentru copii.

În prealabil, în calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital, senatorul PSD Ștefan Mihu a susținut în dezbaterile Comisiei respectarea Legii votată de Parlament, respectiv DUBLAREA alocațiilor de stat pentru copii.

Comisia a dat aviz negativ, iar astăzi Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială a emis raport de respingere. La deznodământul din plenul Senatului, proiectul de lege privind aprobarea OUG nr. 123/2020 a primit vot de respingere. Au votat pentru respingere parlamentarii PSD, PRO România, ALDE, UDMR și PMP, parlamentarii USR s-au abținut, iar parlamentarii PNL împotrivă.

„Nu putem să susținem că facem economie afectându-i tocmai pe cei care reprezintă viitorul țării! Ceea ce pe mine mă îngrijorează este faptul că pentru toate năzbâtiile Guvernul Ludovic Orban susține că găsește soluții și finanțări, dar pentru copii nu se poate. Amintesc că aceste indemnizații sunt oricum hilare, iar dublarea reprezintă doar un pas spre normalitate, PSD are în vedere creșterea alocațiilor la un nivel demn de un stat european. Dacă nici copiii nu trebuie stimulați, atunci cine? Curtea de Conturi a înaintat Parlamentului Raportul special privind gestionarea resurselor publice în perioada stării de urgență, care ne arată ce prejudicii și abateri financiar contabile au reușit să comită acești guvernanți. De la prețuri umflate și cheltuieli nelegale, până la ceea ce mi-a sărit în ochi și sunt stupefiat: acte modificate cu pastă corectoare! Da, așa guvernează PNL, cu pastă corectoare! La fel o să îi „ștergem” și noi din această guvernare a austerității și a indiferenței față de viitorul românilor, dar nu cu pastă corectoare, ci prin MOȚIUNE DE CENZURĂ!”

Ștefan Mihu

Articole recente

Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

2 comments

 • Irod Mitrea

  Nea Fane, dar de scaderea alocatiilor la detinuti nu te ocupi? Dam cam 1000 ron/luna la un incurabil d’asta…de parlamentari nu mai vorbim :D))
  Duhnesti de idei bune, dar le dai cu taraita!

 • Votați P. N. L. În acest fel veți muriiii de foame cu cuțu ministru la finante… Baaaaa trezireaaaa va cumpăra ăștia pe toți deschideți ochiiiiii P. N. L. Mergeți la pușcărie

Leave a Reply

Your email address will not be published.