Ștefan Mindea, medic și preot: „Orice boală trupească are și o bază sufletească”

Ștefan mindea

Neurochirugul Ștefan Mindea, absolvent al Universității Stanford, cel mai tânăr șef de secție din istoria renumitei universități americane, a fost astăzi hirotonit preot.

Slujba a avut loc în comuna Lumina din județul Constanța, acolo unde se va construi o nouă mănăstire.

„Orice boală trupească are și o bază sufletească. Consider că orice medic, în condiții perfecte, ar fi și preot. Este o combinație ideală pentru a vindeca sufletele oamenilor… A rămâne în România a venit prin gura Părintelui Iustin Pârvu. Facem mânăstire pentru viitorul copiilor noștri.”, a spus preotul Ștefan Mindea.

„Religia merge dincolo de știință, dar știința poate să facă începutul inteligibil al credinței. Și s-au întâlnit astăzi într-un medic iscusit. A spune că preotul Mindea este un câștig este un cuvânt prea ușor. Este sublim!”, a declarat IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

https://www.facebook.com/preoteugen.tanasescu/videos/3230099010346217

„Eu cred că aceste două domenii merg mâna în mână. Dacă ne gândim și din punct de vedere istoric, cei leproși erau trimiși la preoți. Orice boală trupească are și o baza sufletească și din acest motiv consider că ideal, în condiții perfecte fiecare medic ar fi și preot”, a mai spus Ștefan Mindea.

Celebrul medic este de părere că „fără harul lui Dumnezeu, actul medical este absolut un chin” mărturisind că a avut anumite momente în care lucrurile au mers foarte greu, și a avut alte momente încât cele mai complexe cazuri se desfășurau așa de frumos și natural.

Doctorul de top din SUA care s-a întors în Constanța pentru a deveni preot

Liturghia în care Ștefan Mindea a fost uns preot, oficiată de IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a avut loc în prezența a o mie de enoriași.

„Încerc să slujesc cât de des posibil. De obicei slujesc miercurea, vinerea, sâmbătă și duminică și Liturghia la prima oră, după care merg în sala de operație”, a spus medicul preot.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

OMS: Pacienţii fără simptome nu răspândesc uşor virusul

mar iun. 9 , 2020
Pacienţii fără simptome nu răspândesc uşor virusul conform precizărilor OMS de luni. Prin precizările făcute OMS a ridicat dubii asupra unor cercetări iniţiale ce spuneau că noul coronavirus va fi foarte greu de oprit din cauza persoanelor asimptomatice, relatează CNN. „Din datele pe care le avem, se pare că este […]
covid constanța

V-ar putea interesa și: