Stelian Ion a fost REVOCAT din funcția de ministru

Stelian Ion a fost revocat din funcţia de ministru al Justiţiei, a anunţat premierul Florin Cîţu, care a precizat că a informat coaliţia în legătură cu această decizie, pe care şi-o asumă.

„Am luat o decizie. Necesară. Acum câteva minute am trimis preşedintelui cererea de revocare din funcţie a domnului Stelian Ion. Nu voi accepta în Guvernul României miniştri care să se opună dezvoltării României”, a declarat Cîţu.

Prim-ministrul a susţinut că ministrul USR PLUS al Justiției Stelian Ion nu a dus la bun sfârşit proiecte, iar acţiunile sale nu au dus la desfiinţarea SIIJ.

„Nu voi permite ca poporul român să fie şantajat. Am informat liderii coaliţiei de această demitere. Nu mai accept pe nimeni în Guvern care să şantajeze. România trebuie dezvoltată”, a declarat şeful Executivului.

La acestă oră, are loc o ședință a conducerii USR-PLUS, care discută ieșirea de la guvernare.

Reacția lui Stelian Ion

„Premierul Florin Cîțu arată în seara aceasta încă o dată că nu are respect pentru lege, pentru Constituție. Având în vedere antecedentele sale, poate că nu este de mirare.

În felul acesta Florin Cîțu și-a semnat de fapt propria plecare din guvern pentru că este doar o chestiune de timp până când Florin Cîțu va pleca acasă.

Șantaj și iresponsabilitate înseamnă să îi ceri imperativ ministrului justiției să îți dea un aviz la minut pe un proiect cu miză uriașă pentru care termenul legal de avizare este de 4 zile lucrătoare de la primirea originalului. Precizez încă o data că nici până la această oră originalul proiectului PNDL 3 nu a fost trimis la Ministerul Justiției pentru obținerea avizului.

Povestea are și un substrat nevăzut, legat de procedura de numire a procurorilor de rang înalt aflată în derulare. Aceasta este miza nevăzută.”, a scris Stelian Ion pe Facebook.

Dan Barna: „Florin Cîțu trebuie să plece”

Vicepremierul Dan Barna a reacționat la scurt timp de la anunțul premierului privind remanierea ministrului Justiției, Stelian Ion, pe care îl acuză că a refuzat să avizeze proiectul de ordonanță privind programul PNDL 3.

Mesajul postat de Barna pe Facebook:

„Florin Cîțu a arătat în această seară că nu poate conduce nimic. Cu atât mai puțin un Guvern. Abuzul de putere, deciziile luate noaptea ca hoții nu sunt marca înregistrată a lui Liviu Dragnea. Iar Florin Cițu a arătat că e mai rău decât Dragnea. Și asta pentru că înșală cu cinism și rea voință așteptările unui electorat care a cerut altceva. Florin Cîțu trebuie să plece”.

Dacian Cioloș: „Acesta nu mai e un guvern de coaliţie!”

Copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloş afirmă că premierul Florin Cîţu a demis „fără motiv” al doilea ministru USR PLUS, „subordonând întregul guvern intereselor PNL”. „Acesta nu mai e un guvern de coaliţie”, punctează el.

„Promisiunea făcută primarilor PNL (nu cetăţenilor români, cum spune premierul) e mai importantă decât stabilitatea şi continuitatea Coaliţiei”, a afirmat Dacian Cioloş, miercuri seară, într-o postare pe Facebook.

El a susţinut că premierul Florin Cîţu „demite fără motiv al doilea ministru USR PLUS, subordonând întregul guvern intereselor PNL”.

„Acesta nu mai e un guvern de coaliţie!”, a adăugat Cioloş.

Stelian Bujduveanu: „Premierul Florin Cîţu nu poate să cedeze din cauza unor presiuni politice.”

Vicepimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, afirmă că nesusţinerea Programului Naţional de Investiţii Anghel Saligny echivalează cu nesusţinerea tuturor primarilor din ţară, iar premierul nu putea să cedeze din cauza unor presiuni politice. ”Este important să continuăm guvernarea”, este mesajul acestuia pentru cei din USR PLUS.

„Să nu susţii Programul Naţional de Investiţii Anghel Saligny echivalează cu nesusţinerea tuturor primarilor din ţară. Înseamnă, de fapt, să nu vrei să ajungi cu măsuri concrete de îmbunătăţire a vieţii la fiecare român. Înseamnă, în acelaşi timp, că decalajul faţă de alte ţări europene nu va fi eliminat în acest deceniu. Mai înseamnă refuzul de a dezvolta şi de a moderniza România, refuzul de a primi 50 de miliarde de lei pentru apă, canalizare, gaze şi drumuri din toate colţurile ţării”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, Stelian Bujduveanu.  

Acesta afirmă că „Partidul Naţional Liberal şi-a asumat dezvoltarea României”.  

„Premierul Florin Cîţu nu poate să cedeze din cauza unor presiuni politice. Are obligaţii faţă de români, faţă de copiii lor şi de viitorul acestora în România. Este important să continuăm guvernarea în cele mai bune condiţii pentru dezvoltarea tuturor comunităţilor locale, indiferent de culoarea politică! Acesta este mesajul meu pentru colegii din USR PLUS! Împreună, avem o mare responsabilitate, vă rog să nu fugiţi de ea”, a mai scris viceprimarul PNL al Capitalei.  


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

One thought on “Stelian Ion a fost REVOCAT din funcția de ministru

  1. prim ministru este ca un antrenor Poate schimba jucatorii care nu dau randament iar stelica nu a satisfacut cerintele electoratului care pina acum ii cereau capul iar acum il bocesc

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Felix Stroe îl invită pe Stelian Ion acasă, în garsoniera primită de la Radu Mazăre

mie sept. 1 , 2021
Felix Stroe, preșdintele PSD Constanța, a reacționat după revocarea din funcție a ministrului Justiției, Stelian Ion, pe care l-a invitat acasă, în garsoniera primită de la Radu Mazăre. „Stelică, dacă nu mai ești ministrul Justiției, hai tată acasă, la Constanța!Hai, c-avem o grămadă de treabă! Dacă n-ai reușit să desființezi […]
Felix Stroe

V-ar putea interesa și: