Stelian Ion a primit un aviz negativ

Ministrul propus la Justiţie, Stelian Ion a primit un aviz negativ, marţi, în urma audierii în cele opt comisii comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Ion Stelian a vorbit despre desfiinţarea Secţiei Speciale.

„Pot fi avute în vedere mai multe amendamente, dar ideea principală este de a respecta competenţa parchetelor. Vă spun un lucru, Secţia Specială e moartă, nu poţi sta cu mortul în casă, şi să nu îl duci unde trebuie”, a comentat Stelian Ion, la întrebarea unui parlamentar de la PSD.

Fostul ministru al Justiţiei a menţionat că este importantă reforma inspecţiei judiciare.

„Nu putem spera la o justiţie independentă, puternică, care să nu fie deloc legată de factorul politic, în cadrul căreia să acționeze nişte anticorpi eficienţi, Inspecţia Judiciară trebuie să genereze aceşti anticorpi prin care sistemul de justiţie să îşi corecteze greşelile.”, a arătat e.

Ministrul de Justiţie propus a mai arătat că legile justiţiei reprezintă o miză foarte mare pentru România.

„Avem ca deziderat imediat şi ridicarea MCV, ne dorim acest lucru, să ajungem la situaţia în care vom fi monitorizaţi doar prin statul de drept şi nu prin MCV. Am speranţa că în Parlament vom găsi acest echilibru”, a spus el.

Stelian Ion a mai afirmat că, de la debutul mandatului său, a fost aprobat planul de rezilienţă şi redresare, iar prin PNRR justiţia va beneficia de sume mari de bani, fiind o miză pentru construcţia de sedii noi. Despre DNA-ul pădurilor, el a spus că se doreşte o reformulă, până la sfârşitul anului, pentru ca infracţiunile grave de mediu să fie anchetate de procurorii DNA.

Ministrul propus a fost întrebat de senatoarea PNL Iulia Scântei despre avizul pentru Proiectul „Anghel Saligny”, care a dus la declanşarea crizei politice.

„Criza guvernamentală a fost generată, îmi pare rău să o spun, de revocarea intempestivă şi nejustificată a mea de către premierul Florin Cîţu”, a afirmat el.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Femeie urmărită penal după ce a făcut un live mincinos pe Facebook

Tue Oct 19 , 2021
Poliţia Judeţeană Neamţ anunţă că a început o anchetă pentru comunicarea sau răspândirea de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, în cazul unei femei care a transmis pe Facebook imagini cu exteriorul spitalului modular de la Piatra Neamţ, susţinând că în unitatea […]
primaria constanta facebook