Stelian Ion, acuzat de „ipocrizie politică și socială maximă” de un fost ministru

Stelian Ion

Stelian Ion, actualul ministru al Justiției, este acuzat de „ipocrizie politică și socială maximă” de un fost ministru al Justiției, Raluca Prună. Stelian Ion a declarat, recent, că ministerul va propune creşterea vârstei de pensionare pentru magistraţi, astfel încât aceştia să nu mai poată ieşi la pensie la 48 de ani.

Raluca Prună afirmă că problema vârstei de pensionare „trebuie rezolvată în bloc, pentru toate profesiile unde există derogări, nu pe bucăţele”, iar despre anunţul ministrului Justiţiei Stelian Ion, cu privire la vârsta de pensionare a magistraţilor a afirmat că este ”O ipocrizie politică şi socială maximă”. Prună afirmă că, de exemplu, din Ministerul de Interne, se poate ieşi la pensie la 39 de ani.

„Despre pensiile speciale şi vârstă de pensionare, aş avea de spus întâi că este o ipocrizie politică şi socială maximă să vorbim numai de magistratură. Reamintesc că în vreme ce din magistratură se poate ieşi la 48 de ani în cazul cel mai fericit, la Interne se poate ieşi la 39 de ani. Chestiunea vârstei de pensionare trebuie rezolvată în bloc, pentru toate profesiile unde există derogări, nu pe bucăţele”, a scris, joi, pe Facebook, fostul ministru al Justiţiei Raluca Prună. 

Acesta afirmă că, în magistratură, pensionarea trebuie să fie permisă exclusiv pentru anii de muncă din sistemul judiciar.

„Adică 25 de ani vechime că judecător sau procuror – nu în avocatură, nu în diplomaţie, nu la învârtit hărţii prin CSM în funcţii care nu necesită mai mult decât un bacalaureat luat pe bune. Dacă anii din avocatură continuă să fie consideraţi vechime în magistratură, vom avea în continuare magistraţi deveniţi avocaţi şi reîntorşi în magistratură exact cât să iasă la pensie de acolo şi să ia pensia specială. Bun simt nu există – de la avocaţi trecuţi vreo câteva luni pe la ICCJ înainte de pensionarea din magistratură, la avocaţi reîntorşi la parchete de pe lângă judecătorii am văzut totul. Şi este un afront pentru magistratul de carieră”, a mai scris Prună. 

Potrivit acesteia, dacă avocatura rămâne vechime calculată în magistratură se pune şi întrebarea unei contribuţii în parte de la casă de pensii a avocaţilor.

„Este profund imoral ca un avocat a cărui vechime contează că vechime în magistratură să ia pentru anii de avocatură două pensii cum ar veni. Altfel chestiunea pensionarilor din magistratură rămâne marea provocare pentru 2021. Cuplată cu chestiunea nerezolvată a absolvenţilor de INM. Nu putem aştepta minuni acum de la niciun guvern. Trebuie să nu uităm cine a produs acest haos în timpul guvernării PSD (unul Toader şi cu altul Iordache) şi nici cine a stat frumos în mandat şi nu a făcut mare lucru în ultimul an. Că aşa e cu mandatul de la Justiţie, dacă faci, atragi critici, dacă stai se numeşte că eşti un ministru foarte bun”, a mai scris Raluca Prună. 
3 thoughts on “Stelian Ion, acuzat de „ipocrizie politică și socială maximă” de un fost ministru

    1. Pai nu prea e asa stimabile. Alex Popescu a redat un punct de vedere. Obiectiv de altfel si de bun simt. Ceea ce spune Raluca Pruna cam este adevarat, daca tot vrei sa faci ceva, pui mana si o faci uniform, nu intr-o parte hais si alta cea.cam despre asta e vb in articol si mai ales in punctul de vedere al Ralucai Pruna. Cu siguranta nu ai citit articolul.te-ai oprit la titlu si te bufnit plansul,acum sterge-ti lacrimile si mucii si citeste articolul si vezi despre ce este vb.in ceea ce priveste râca, stai linistit ca boala puterii ii va dezbina pe usr plus in max 2 ani,deja au inceput prapadul sunand peste tot sa isi puna oamenii care nu-s mai presus decat cei ai psd ului,tot afise au lipit si ei si tot la aceleasi scoli au absolvit, acesti mujahedini ai meritocratiei…… deja exista tensiuni pe bvd mamaia…

  1. Nu ma mai mira nimic la acest ins Stelian Ion. In primul rand de la tribuna parlamentului urla cat il tineau plamanii ca nu este normal ca in justitie sa existe OUG uri.ce a facut el prima data?un oug, scurt. Poate ca e necesar poate ca nu dar avand in vedere ca sunt intr o coalitie cu majoritate parlamentara trebuia proiect de lege pus pe ordinea de zi votat si cu asta basta, dar ce sa vezi, aloo coane Stelian, vezi bre ca ai CCR care iti intoarce legea. O sa faceti fix nimic. Cand avocatul poporului si psd vor ataca la CCR iar CCR va da peste bot o sa plangeti si o sa suferiti ca pana acum fara decenta. Cand o sa te incalece CSM ul sa vezi dans pe tine stimate domn Stelian Ion.dau aia cu tine de pamant de o sa planga toata filiala de pe bvd Mamaia. Apropoo, cum e bre cu telefoanele alea pe care le dati pe la toate primariile si puneti presiune pe primari sa va angajati sinecurile??? Luptatorilor pt meritocratie care sunteti voi…. vai de capul vostru de disperati

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Următorul articol

Circulație îngreunată pe A2 din cauza ploii

joi dec. 31 , 2020
Centrul Infotrafic avertizează că, joi seară, circulaţia pe autostrada Soarelui se desfăşoară în condiţii de ploaie torenţială. „Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române sfătuieşte conducătorii auto care se deplasează pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa să ruleze cu prudenţă sporită, să reducă viteza de deplasare şi să nu […]

V-ar putea interesa și: