Stelian Ion cere Guvernului PSD – PNL să nu facă „o ticăloșie” cu Legea 154

Stelian Ion, deputat din partea USR Constanța, cere Guvernului să respecte Legea 154/2021, care prevede acordarea unor despăgubiri românilor persecutați politic în perioada 1940 – 1945.

„Acum câteva zile am sărbătorit cu toții Ziua Națională a României. Unii demnitari au depus coroane de flori, alții au petrecut în Dubai exprimându-și astfel recunoștința față de înaintașii noștri care au plătit scump pentru ca nouă să ne fie mai bine. Numai că atunci când este vorba despre fapte concrete, nu despre gesturi simbolice și, din păcate, de multe ori ipocrite, nici domnul Ciucă, nici dl. Ciolacu nu se mai înghesuie, dimpotrivă, dau bir cu fugiții.”, spune Ion Stelian.

Acesta atrage atenția că sunt oameni care au supraviețuit ororilor din ghetouri și lagăre de concentrare din străinătate și din țară, au fost chinuiți în detașamentele de muncă forțată sau au supraviețuit trenului morții. În cazul celor care nu au supraviețuit, Legea nr. 154/2021 acordă plata unor compensații lunare copiilor lor.

„Din păcate, în ciuda promisiunilor și declarațiilor sforăitoare, premierul Ciucă și Dl. Ciolacu vor să amâne până în 2024 acordarea acestor indemnizații. Am transmis deja unor lideri politici rugămintea de a determina Guvernul să nu facă această ticăloșie. Le solicit public și președinților PSD și PNL să elimine din proiectul OUG-ului acel articol care nu arată decât un profund dispreț pentru românii cărora le datorăm recunoștință.“, a mai spus Stelian Ion.

În Constanța, de această lege ar beneficia circa 23.000 de persoane. Legea trebuia să intre în vigoare din 1 ianuarie 2022, dar Guvernul a decis să amâne aplicare ei până la 1 ianuarie 2023. Acum se gândește să amână din nou aplicarea până în 1 ianuarie 2024.

Recomandare:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Cum vor pierde PSD și PNL circa 23.000 de voturi în județul Constanța

Tue Dec 6 , 2022
Guvernarea erodează, asta e clar. Greșelile la guvernare sunt, în multe cazuri, fatale politic. PSD și PNL se pregătesc să facă un gest care îi va costa circa 23.000 de voturi la alegerile viitoare. Politica nu este o știință exactă, de aceea cifra este o estimare. Dar nu cred că […]

V-ar putea interesa și: