Stelian Ion: „Chițac a știut de ilegalitățile de pe plaja Caelia, dar a ținut totul secret în campania electorală”

Stelian Ion, președintele USR Constanța, a declarat astăzi, printr-un comunicat de presă, că Vergil Chițac a știut de ilegalitățile de pe plaja Caelia, dar a ținut totul secret în campania electorală.

Stelian Ion a pus la dispoziția mass-media un răspuns al Poliției Locale, pe care îl puteți descărca de la finalul acestui text.

Iată ce afirmă:

„Tot ce am spus în campania electorală despre protecția pe care primarul Vergil Chițac o acordă construcției ilegale de pe plaja Caelia din Mamaia se confirmă.

În răspunsul oficial pe care l-am primit de la Poliția Locală se arată că Inspectoratul Județean de Construcții Constanța a înștiințat Primăria, într-o adresă înregistrată pe 3 iunie, că lucrările nu respectă autorizația de construcție și că trebuie desființate. Primarul Chițac a acționat însă abia după alegerile locale.

Poliția Locală a transmis somația de desființare a construcțiilor ilegale pe 10 iunie, iar proprietarul trebuia să se conformeze, în termen de 48 de ore. Ceea ce nu s-a întâmplat.

În acest moment, Primăria lui Chițac trebuie să intervină și să desființeze pe cale administrativă lucrările ilegale de la pe plaja Caelia, mai întâi pe banii constănțenilor și apoi să încerce să recupereze cheltuielile de la proprietar.

De ce s-a ajuns aici? Pentru că primarul Vergil Chițac a protejat  până în pânzele albe construcția respectivă, în ciuda numeroaselor informații că acolo se încalcă legea. Am mers săptămânal pe plaja din Caelia și am arătat public ce nereguli sunt.

Vergil Chițac ne cerea „să fim răbdători și să așteptăm deschiderea”, pentru că el „estimează că va fi ceva bun” și oportun. Nu l-au interesat deloc aspectele legale ale construcției, nu a controlat cum se desfășoară lucrările nici măcar după ce i-am transmis public că sunt nereguli. Acum va trebui să aplice legea și să demoleze construcțiile ilegale, ridicate pe plaja nouă, înnisipată. 

Așteptăm ca Vergil Chițac să răspundă și pentru faptul că a emis certificatul de urbanism fără să țină cont de zona de protecție din jurul hotelului Rex, care este o clădire monument istoric și nu a cerut aviz de la Direcția Județeană de Cultură –  pentru că în zonă mai este și un sit arheologic. Și așteptăm să se pronunțe și instanța în legătură cu faptul că primarul Chițac a emis o autorizație ilegală. Sunt cel puțin trei probleme evidente cu această autorizație: permitea întinderea unei bucăți de construcție pe zona nou înnisipată, care înainte era în mare, încălcându-se astfel PUZ-ul din 2013, procentul de ocupare al terenului nu era corect calculat și, a treia, faptul că pe plajă nu au fost ridicate construcții ușoare, provizorii, care să poată fi strânse ușor la finalul sezonului.

Vom continua să urmărim ce se întâmplă în acest caz, pentru că debandada și ilegalitățile pe care le-a patronat Vergil Chițac în Constanța nu mai pot continua.”


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Stelian Ion: „Chițac a știut de ilegalitățile de pe plaja Caelia, dar a ținut totul secret în campania electorală”

  1. Stelian, daca stii de toate ilegalitatile mincinosului, formuleaza plangeri penale. Poate macar una se va concretiza. E singura sansa pt a scapa de inca 4 ani de mizerie, lucrari prost facute, santiere incepute si neterminate etc.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Un cântăreț care lucra și la Centrala Nucleară Cernavodă, în stare critică după un accident de muncă

mar iun. 18 , 2024
Un accident de muncă a avut loc luni, 17 iunie, la Centrala Nucleară de la Cernavodă, după ce un tehnician a căzut în gol. Acesta a fost diagnosticat cu politraumatism prin cădere de la înălțime. A fost transportat cu elicopterul SMURD la Spitalul Județdean Constanța. Bărbatul se afla în stop […]

V-ar putea interesa și: