Stelian Ion: „Ciolacu și Ciucă s-au pus cu tunurile pe micile firme, pe care le vor sufoca prin taxe și impozite mărite, doar-doar vor mai face rost de ceva bani la buget să acopere și pensiile speciale ale unor privilegiați”

Stelian Ion. Sursă foto: USR Constanța
Stelian Ion. Sursă foto: USR Constanța

Stelian Ion, deputat USR, a comentat astăzi decizia Curții Constituționale a României, care spune că reducere pensiilor speciale ar fi neconstituțională.

„S-a mai consumat o etapă din jocul coaliției PSD-PNL, care se face că vrea reforma pensiilor speciale. CCR, condusă de un fost reprezentant de seamă al PSD, a spus astăzi că legea pensiilor speciale are puncte neconstituționale și parlamentul trebuie să o rediscute.

Nu este o surpriză această decizie, mai ales că nu e prima dată când CCR apără pensiile speciale, cu precădere ale magistraților, și nici prima dată când PSD și PNL mimează reforma și plantează prevederi neclare și neconstituționale în diverse legi, făcându-le vulnerabile.

Este un joc periculos și consecința directă este că plata celei de-a treia tranșe din PNRR, atât de necesară, va fi amânată.”, a spus Stelian Ion.

Acesta a subliniat că proiectul pe care PSD și PNL l-au susținut în parlament a fost ținut secret până în ultima clipă.

„Atunci când am reușit să vedem propunerile, am semnalat că e plin de capcane și că poate fi declarat neconstituțional.

Președintele CCR, Marian Enache, fost membru PSD, a declarat că unele măsuri, cum ar fi diminuarea bazei de calcul pentru pensii, afectează independența justiției. Vorbe mari care acoperă, de fapt, protejarea pensiilor magistraților, de care beneficiază și judecătorii CCR.

Am cerut sesiune parlamentară extraordinară pentru a discuta legea privind pensiile speciale. Nu putem accepta să se blocheze miliarde de euro din cauza jocului periculos al PSD și PNL.

Ciolacu și Ciucă, vitejii antireformiști, s-au pus cu tunurile pe micile firme, pe care le vor sufoca prin taxe și impozite mărite, doar-doar vor mai face rost de ceva bani la buget să acopere și pensiile speciale ale unor privilegiați.”, a conchis Stelian Ion.

Recomandare: Claudiu Năsui: „Dintre toate rele făcute de PSD și PNL, distrugerea microîntreprinderilor este cel mai mare rău făcut României”


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Dan Diaconescu, trimis în judecată pentru act sexual cu un minor şi folosirea prostituţiei infantile

mie aug. 2 , 2023
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au dispus trimiterea în judecată a lui Dan Diaconescu, cercetat sub control judiciar, pentru act sexual cu un minor şi folosirea prostituţiei infantile, ambele infracţiuni în formă continuată, au informat, miercuri, anchetatorii. Potrivit unui comunicat de presă transmis de Parchetul de pe lângă […]
dan-diaconescu

V-ar putea interesa și: