Stelian Ion: „Decizia domnului prefect PNL de a bloca referendumul pentru demiterea primarului din Agigea este un afront la adresa legii”

USR Agigea a organizat, marți, un protest în fața Prefecturii Constanța, pentru a debloca situația din comuna Agigea, unde USR încearcă, de mai bine de un an, să organizeze un referendum pentru demiterea primarului PSD, Maricel Cîrjaliu.

La eveniment au fost prezente circa 40 de persoane, printre care s-au numărat și mai mulți lideri USR.

„Au trecut 10 luni de când USR Agigea a reuşit să strângă 2.000 de semnături (din cele 1.850 necesare) pentru declanşarea procedurilor de organizare a referendumului pentru demiterea primarului PSD, Maricel Cîrjaliu. A durat 6 luni ca toate aceste semnături să fie, într-un final, validate de către Autoritatea Electorală Permanentă şi de Direcţia de Evidenţă a Persoanelor, fiind astfel confirmată legalitatea acestora. Cu toate acestea, de mai bine de 3 luni, voinţa locuitorilor din Agigea nu poate fi exprimată democratic din cauză că  prefectul PNL al judeţului Constanţa, Silviu Iulian Coşa a decis să blocheze întreaga iniţiativă cetăţenească. Prefectul refuză vehement numirea unei comisii pentru organizarea referendumului deşi, conform Codului Administrativ, este obligat să facă acest lucru”, a scris pe Facebook Gabriel Ciobanu, liderul USR Agigea.

În cadrul evenimentului, acesta i-a cerut prefectului să renunțe la „ordinele de partid”.

„Acum vorbim strict de un ordin de partid, de șeful lui direct, Bogdan Huțucă, care, din informațiile pe care le am, a bătut palma cu Felix Stroe de la PSD. Înțelegerea a fost să rămână prefectul județului Constanța, dar cu condiția să blocheze procedura de blocare a referendumului.”, a declarat Gabriel Ciobanu.

Acesta a precizat că până la constituirea la nivel național a coaliției PSD – PNL lucrurile au funcționat corect.

Mai jos puteți vedea declarațiile, surprinse live de Constanța 100%.

La protest a fost prezent și deputatul USR Constanța Stelian Ion, care a criticat decizia prefectului de a bloca referendumul, spunând că acesta nu respectă legea și comite un abuz.

Ne revedem într-un moment mai puțin fast, pentru că suntem nevoiți să venim alături de colegii din USR Agigea și să-i susținem în demersul lor de a insista pe lângă prefectul județului Constanța să deblocheze referendumul pe care încercăm să îl organizăm acolo. Din păcate, domnul prefect, deși aveam așteptări de la domnia sa, spre deosebire de primarul comunei Agigea, a ales să ajute acest primar pesedist, sub pretextul că ar exista unele sesisăzi împotriva unor semnături de susținere a acestui referendum. Nu există nicio bază legală pentru a bloca referendumul, decizia domniei sale, a domnului prefect PNL, de a bloca acest referendum nu este doar un afront la adresa celor pe care îi vedeți astăzi aici. Practic, aproximativ 2.000 de locuitori ai comunei Agigea au semnat pentru acest referendum și, pe lângă afrontul celor care au semnat, este și un afront adus la adresa legii. Domnul prefect era primul chemat să respecte legea și Constituția și să se asigure că toate demersurile legale își urmează cursul. Este grav ce se întâmplă, este un abuz”, a declarat Stelian Ion, fost ministru al Justiției.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Rebada, câinele 10 al jandarmeriei constănţene, şi instructorul său ies la pensie, dar rămân împreună

Tue Jul 12 , 2022
Rebada, unul dintre cei mai buni câini de serviciu pe care Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanta i-a avut de-a lungul timpului, iese la pensie. Împreună cu instructorul său, plutonier adjutant şef Anefi Sunai, au format timp de aproape 9 ani un cuplu chinotechnic foarte bine pregatit, participând la zeci de […]

V-ar putea interesa și: