Stelian Ion nu va mai participa la nicio slujbă oficiată de ÎPS Teodosie și cere BOR să îl caterisească

USR-PLUS-Alianta-National-Taranista-Stelian-Ion

Deputatul USR Stelian Ion a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că a decis să nu mai participe la nicio slujbă oficiată „de un ierarh putinist și care nu vede crimele din Ucraina și suferința poporului ucrainean”.

„Teodosie al Tomisului, arhiepiscopul urii, persistă în atitudinea de susținere a regimului criminal de la Kremlin. Doar pentru simplul fapt că a construit biserici, iar acum nu și-a retras ctitorirea sau nu le-a „mitraliat”, cetățeanul Teodosie Petrescu, efemer Arhiepiscop al Tomisului, afirmă că Vladimir Putin nu este un răufăcător și nu ar trebui judecat pentru războiul din Ucraina. Este inadmisibil și jignitor pentru toți creștinii ortodocși din România ca un om precum Teodosie, fan al lui Vladimir Putin, să fie înalt ierarh al Bisericii Ortodoxe Române.”, a spus politicianul.

În opinia sa, o astfel de atitudinea în mijlocul Săptămânii Mari este lipsită de absolut orice urmă de decență și trebuie urgent sancționată în mod formal de BOR.

„Oare cum își va permite Teodosie să cheme credincioșii să ia lumină în noaptea de Înviere, știind că în Ucraina milioane de creștini ortodocși suferă și se ascund de obuzele Rusiei, în timp ce el îl slăvește pe Putin? În acest moment, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române și Consistoriul Arhieresc trebuie să îl sancționeze cu caterisire pe Teodosie Petrescu, Arhiepiscopul Tomisului pentru a transmite un mesaj clar de distanțare față de acest comportament nedemn și dezonorant.”, a mai spus Stelian Ion.

Vă recomandăm și:


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Plajele au fost predate către cei 407 de operatori economici care le vor administra vara aceasta

vin apr. 22 , 2022
Toți cei 407 agenți economici care dețin contracte de închiriere și-au preluat sectoarele de plajă de la Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral după ce suprafețele de nisip au fost complet ecologizate, nivelate și afânate. 25 de lucrători de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Constanța din cadrul A.B.A.D.L. […]

V-ar putea interesa și: