Stelian Ion: „Primăria lui Chițac se joacă cu sănătatea constănțenilor și a turiștilor.” USR a sesizat Garda Națională de Mediu

Stelian Ion, președintele USR Constanța, a declarat, luni, că deșeurile aruncate în Lacul Tăbăcăriei și pe canalul care face legătura cu Lacul Siutghiol reprezintă o problemă de sănătate publică atât pentru constănțeni, cât și pentru turiștii aflați pe litoral, la intrarea în stațiunea Mamaia.

„Am sesizat astăzi Garda de Mediu Constanța în legătură cu deșeurile, materiale de construcții și peturi, aruncate în zonă. Aseară, o persoană a intrat în Lacul Tăbăcăriei și a scos la mal zeci de kilograme de deșeuri. Nu este suficient ca deșeurile să fie scoase din apă, ci trebuie încărcate și transportate spre locurile special amenajate. Și este foarte important ca zona să fie igienizată. Primăria lui Chițac se joacă cu sănătatea constănțenilor și a turiștilor.”, a scris Stelian Ion pe pagina sa de Facebook.

În opinia sa, în această perioadă de vacanță, ar fi trebuit să fie suplimentate echipele de control, în Constanța și în Mamaia, care să semnaleze orice încălcare a legii privind deșeurile.

„Amiralul Vergil Chițac are ale preocupări: spectacole, luminițe de Crăciun, competiții sportive verificate de DNA.”, a punctat Stelian Ion.

Recomandare: Primarul Chițac vrea să cheltuie 4,28 milioane lei pentru a închiria beculețe de Crăciun. Mai multe beculețe, mai puțin respect pentru adevăratele priorități!

Și deputata USR Diana Buzoianu, vicepreședinte al Comisiei pentru mediu din Camera Deputaților, a sesizat astăzi Garda Națională de Mediu în legătură cu poluarea din zona Siutghiol și Lacul Tăbăcăriei.

„Poate vom afla astfel cauzele care au stat la baza poluării excesive din zonă și cine sunt cei care au aruncat inclusiv materiale de construcții în Lacul Tăbăcăriei.”, a subliniat Stelian Ion.

Recomandare: Satul de vacanță Mamaia – focar de infecție, simbolul unei stațiuni eșuate


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Fraude pe litoral. Ce amenzi a dat ANAF

lun iul. 24 , 2023
În perioada 17 – 23 iulie, 86 de inspectori ai Direcției Generale Antifraudă Fiscală au desfășurat activități specifice de control antifraudă pe litoralul Mării Negre, vizând în principal verificarea respectării prevederilor OUG 28/1999, republicată, cu privire la dotarea și utilizarea de către operatorii economici a aparatelor de marcat electronice fiscale. […]

V-ar putea interesa și: