Stelian Ion: „Rechinii imobiliari nu iau pauză niciodată”

stelian ion usr

Stelian Ion, fost ministru al justiției și candidat la Primăria Constanța, a declarat, joi, că „rechinii imobiliari nu iau pauză niciodată” și că „trebuie să stăm cu ochii pe ei în permanență”.

Parlamentarul Stelian Ion a participat, alături de Florin Cocargeanu – viceprimarul Constanței și senatorul Remus Negoi la ședința Comitetului Național al Zonei Costiere (CNZC), organism al Ministerului Mediului cu atribuții de avizare a planurilor urbanistice care au impact asupra zonei costiere.

Pe ordinea de zi, printre altele, a fost cererea de avizare a unui plan urbanistic în orașul Năvodari, zona Mamaia Nord, în vederea înălțării unui hotel cu regim de înălțime P+10 etaje.

„Fix pe plajă. În cererea adresată Comitetului, constructorul susține că în acest moment aici s-ar afla, în curs de construcție, o clădire cu P + 8 etaje, în baza unei autorizații emise de Primăria Năvodari în 2020. O minciună sfruntată!”, spune Stelian Ion.

Acesta a precizat că realitatea de la fața locului arată cu totul altfel.

„Pe acel teren, exact pe plajă, este deja înălțat un mastodont cu înălțimea P + 12 etaje (primul din stânga în poza de mai jos). Puși în fața evidenței, cu fotografii de la fața locului, reprezentanții investitorului și ai Primăriei Năvodari au început să dea din colț în colț. Niște oameni cu dispreț față de lege au construit pe plajă, fără a avea toate avizele și autorizațiile, Primăria Năvodari fiind complice. Astăzi, când sunt lucrările deja aproape gata, încercau să intre parțial în legalitate.”

Din fericire, CNZC a respins cererea de aviz. USR Năvodari va sesiza Inspectoratul de Stat în Construcții pentru se a aplica sancțiunile prevăzute de lege în cazul construcțiilor făcute fără respectarea reglementărilor în vigoare și pentru a fi sesizat prefectul în vederea anulării unor acte nelegale.

Un al doilea proiect de PUZ din Năvodari prin care se permitea construirea unor clădiri de 10 etaje în imediata apropiere a plajei a fost și el respins ca urmare a unor nereguli de ordin legal pe care le-a semnalat și pe care reprezentanții primăriei Năvodari nu au putut să le explice.

Un alt caz se referea la solicitarea unei alte societăți de a primi avizul pentru demararea lucrărilor de racordare la energie electrică a cherhanalei pe care o dețin pe plaja Vadu, în zona protejată a Rezervației Biosferei Deltei Dunării. Aceeași societate, pe de altă parte, solicita avizul pentru demolarea construcției tip cherhana și ridicarea unui hotel de tip P + 2E. Solicitarea a fost respinsă de către Comitetul Național al Zonei Costiere.

„Oprirea construcțiilor ilegale, în zona plajelor sau în zonele protejate, ne privește pe toți. Vom continua să stăm cu ochii pe toți cei care vor să își bată joc de lege, cetățeni și mediul înconjurător pentru că ei nu se vor opri. O clipă dacă nu ești atent răsar betoanele peste noapte chiar și în arii naturale protejate sau pe plaje.”, a declarat Stelian Ion.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Septimiu Bourceanu, veste de 3 miliarde de lei

mie apr. 6 , 2022
Senatorul PNL Septimiu Bourceanu a susținut suplimentarea fondurilor pentru Programul Național de Investiții Anghel Saligny și anunță că acest lucru s-a realizat. Programul a fost suplimentat cu peste 15 miliarde lei pentru construcția și modernizarea drumurilor și extinderea rețelei de gaze. „În felul acesta, suma totală a programului va fi […]
Septimiu Bourceanu: „Sistemul sanitar din județul Constanța are nevoie de o reparație istorică. Trebuie să creștem numărul de paturi de spital”

V-ar putea interesa și: