Stelian Ion, USR: „Cu tupeu, Chițac promitea în campanie un PARC INDUSTRIAL… În trei ani de mandat, el nu a fost în stare să facă nici măcar un părculeț cu trei băncuțe”

vergil chițac, stelian ion

Stelian Ion, deputat și președintele USR Constanța, a anunțat vineri, pe pagina sa de Facebook, că Elena Lasconi, colega sa, primar în Câmpulung Muscel, a obținut fonduri europene pentru susținerea antreprenorilor, câte 25.000 de euro pentru un plan de afaceri.

„Nu este o sumă colosală, însă este o modalitate prin care un primar USR a vrut să stimuleze mediul de afaceri din orașul său. Pentru o afacere de familie la început de drum, orice ajutor este binevenit.”, a subliniat acesta.

Stelian Ion a atras însă atenția că în Constanța anteprenoriatul este pe moarte, se zbate, investitorii pleacă, numărul de firme nou-înființate a scăzut dramatic în ultimii trei ani și tot mai multe au declarat falimentul.

„Vergil Chițac, sprijinit de PNL-PSD, a pus la pământ mediul de afaceri constănțean. Pensionarul special de la Eforie a demonstrat că nu are capacitatea să înțeleagă că oamenii se încumetă mai greu să investească dacă știu că administrația locală nu face nimic pentru încurajarea lor. Cu tupeu, Chițac promitea în campanie un PARC INDUSTRIAL… În trei ani de mandat, el nu a fost în stare să facă nici măcar un părculeț cu trei băncuțe.

Așa cum s-a văzut în ultimii 20 de ani, în Constanța condusă de PSD-PNL prosperă doar găștile cu interese imobiliare din jurul primarului și firmele cu relații. Acest lucru trebuie oprit urgent, iar primul pas este să reușim să scăpăm de acest cancer politic PSD-PNL, care a băgat județul în metastază. Putem face asta în 2024. Primarii USR au demonstrat că se poate.”, a mai spus Stelian Ion.

A promis parc industrial pe 1.500 de hectare

Mai jos puteți citi ce promitea exact, în campania electorală, candidatul Vergil Chițac la capitolul „Însănătoșirea Constanței – profilaxie pe patru ani”, subcapitolul „Relansarea economiei orașului”.

„Este urgența numărul unu a conducerii primăriei. Fără un sector privat dinamic, orașul nu se poate dezvolta. Investițiile private vor sosi, dar doar după ce ne facem ordine în propria casă. De ce ar investi un privat, dacă primăria nu investește în orașul pe care-l gospodărește?

În acest scop, vom realiza investiții din fonduri publice sau fonduri europene care să urmărească dezvoltarea infrastructurii de transport, extinderea rețelelor de utilități, creșterea siguranței cetățenilor și eliminarea infracționalității de pe străzile Constanței. Concomitent, este nevoie de măsuri administrative care să susțină efortul privat. Regulamentul de facilități fiscale acordate companiilor care investesc și creează locuri de muncă, redactat în conformitate cu codul fiscal sau înființarea unui Birou unic de autorizări a agenților economici care să-i informeze și să le rezolve cererile cu celeritate sunt câteva exemple de astfel de măsuri.

La acest capitol, proiectul meu de suflet este Parcul Industrial Tehnologic „Anghel Saligny”, conceput pe o suprafață de 1.500 de hectare, unind cele 500 de hectare ale fostei zone industriale a Constanței cu noua centură de Sud-Vest. Prin această mărire cu 1.000 de ha, Parcul Industrial va avea acces la autostradă, port, canal și cale feroviară.

Exemplele de bună practică ne arată că investițiile private vin ca o consecință a acordării Fondurilor Europene Nerambursabile, pentru că o primărie care a derulat proiecte europene are un aparat de lucru profesionalizat și mai puțin supus corupției. Uitați-vă, vă rog, cum arată Cluj, Oradea, Iași. Constanța de ce nu ar arăta așa?! Depinde de noi, depinde de mine, odată ajuns la Primărie.”


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

One thought on “Stelian Ion, USR: „Cu tupeu, Chițac promitea în campanie un PARC INDUSTRIAL… În trei ani de mandat, el nu a fost în stare să facă nici măcar un părculeț cu trei băncuțe”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Câștigul salarial mediu net în România a crescut la 4.600 lei

vin aug. 11 , 2023
Câştigul salarial mediu net în luna iunie a crescut cu 57 lei (+1,3%), la 4.600 lei, faţă de luna mai 2023, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS). ”În luna iunie 2023, câştigul salarial mediu brut a fost 7.364 lei, cu 135 lei (+1,9%) mai mare decât în luna mai […]
lei

V-ar putea interesa și: