Stelian Ion, USR: Decebal Făgădău are tupeu, emite în continuare autorizații de construire pe spații verzi

Terenul din imagine este spațiu verde de zeci de ani

Stelian Ion, deputat USR, atrage atenția asupra „tupeului” actualului primar, Decebal Făgădău, care continuă să emită autorizații de construire pe stații verzi.

Vorbim despre un spațiu aflat pe bulevardul Tomis, lângă Spitalul Județean Constanța.

„Șeful mafiei PSD Constanța, Radu Mazăre, a emis în anul 2004 Dispoziția nr. 1344 prin care, cu ajutorul unui notar corupt din București și al unor prieteni de-ai săi care s-au folosit de acte false pentru a cere restituiri la care nu aveau dreptul (Georgică Giurgiucanu, Cristi Borcea), a trecut terenul în proprietatea acestora. La scurt timp, tot în 2004, acești ”băieți deștepți” au vândut terenul (cca 750 mp) unei doamne, Apostol Elena, cu prețul modic de cca 50.000 dolari. Ulterior, în 2015, doamna a vândut la rândul ei jumătate din teren unei firme pentru suma de 260.000 de euro. Profitabilă afacere…”, a precizat Stelian Ion.

Bazându-se pe un PUZ votat în Consiliul Local în 2012, care permitea construirea unor blocuri de P+7, dezvoltatorul imobiliar a încercat să se apuce de construit doar că, la data aceea, reprezentându-i în instanță pe locuitorii blocului A2, Stelian Ion a obținut anularea PUZ-ului din 2012 care permitea construirea unor blocuri P+7.

Între timp, Mazăre și mulți dintre complicii săi au fost condamnați definitiv la ani grei de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale, instanța supremă anulând Dispoziția de retrocedare nr. 1344/2004.

„Teoretic, orice persoană interesată poate cere în instanță anularea tuturor actelor subsecvente, adică a contractelor de vânzare-cumpărare amintite mai sus, după cum primăria ar fi trebuit să demareze deja demersurile în instanță pentru a reintra în posesia acestui teren. Dar primarul Făgădău nu face nimic în sensul acesta. Cum să ceară el redobândirea terenului când ar putea emite o nouă autorizație de construire, pe un spațiu verde smuls ilegal din patrimoniul Constanței? Remarc tupeul primarului care a fost mâna dreptă a lui Mazăre și care, după ce a devenit la rândul său primar, a emis în continuare autorizații de construire pe spațiile verzi. Remarc, de asemenea, și lipsa de bun-simț a celor care au cumpărat un astfel de spațiu verde și care acum mai vor și derogări de la planul urbanistic general pentru a construi chiar mai mult decât permite acest plan general. Lăcomia e boală grea. Îi face pe unii să-și calce în picioare semenii doar pentru a-și mări profitul. Le dau o veste proastă: ceea ce vor ei prin acest nou PUZ nu se poate, e nelegal. Dacă ar fi citit decizia instanței, ar fi înțeles.”, a spus deputatul USR.

Acesta consideră că, dincolo de lupta pe care o duc locuitorii Constanței cu abuzurile administrației și cu rapacitatea unor rechini imobiliari, soluția cea mai eficientă este să tăiem răul de la rădăcină și să-i înlăturăm de la frâiele Constanței pe cei care au produs acest dezastru și care nu se mai opresc.

„PSD-ul acționează ca un grup infracțional organizat. E datoria noastră să salvăm împreună acest oraș! În 2020, PSD-ul va pierde Primăria Constanța! Din 2020 vom începe să-i redăm Constanței strălucirea pe care o merită! Până atunci, trebuie să ieșim cu toții la vot pe 26 mai pentru a da o primă lecție PSD-ului și pentru a ne apăra viitorul în Uniunea Europeană!”, a conchis Stelian Ion.

Leave a Reply

Your email address will not be published.