Stelian Ion: „USR nu va ieşi din această guvernare”

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a declarat că USR PLUS nu va ieşi din această guvernare și că nu se poate vorbi, cel puţin deocamdată, despre un eşec în ceea ce priveşte Justiţia.

„Deocamdată, nu putem vorbi de un eşec, deplin cel puţin. E vorba despre o pornire mult mai greoaie a lucrurilor. Eşec,  vom vedea la sfârşitul guvernării câte reforme s-au făcut, pe ce domenii. Cu siguranţă, unii îşi doresc remanierea mea, poate remanierea unor colegi ai mei care împingem cât putem de tare nişte reforme pe care ni le dorim implementate rapid”, a declarat Stelian Ion duminică seară, la Digi 24. 

Întrebat cine ar fi aceia  care ar dori să îl vadă schimbat din funcţie, ministrul Justiţiei  a răspuns: „Inclusiv unii din coaliţie, unii dintre cei care ar trebui să ne fie parteneri” .

„Eu am observat un fel de strategie, aşa… Am observat la mai multe ministere, nu doar la Ministerul  Justiţiei, că s-a tras uneori frâna de mână, fără să se observe foarte evident şi de aceea cred că e foarte importat să explicăm oamenilor ce avem de gând să facem, ce proiecte sunt, care sunt gata, care nu sunt gata, dacă nu sunt gata de ce nu sunt gata. În ciuda faptului că unii şi-ar dori, probabil, remanierea unora dintre miniştrii USR-PLUS, lucrul ăsta nu o să se întâmple, nu o să se întâmple aşa uşor cum şi-ar dori acele persoane, pentru că este vorba de o coaliţie şi coaliţia are  nevoie de sprijin şi sprijinul s-a dat inclusiv prin votul USR-PLUS în Parlament. (…) Trebuie găsite rezolvările, dar dacă vorbim despre justiţie, rezolvările nu vin numai de la ministrul justiţiei (..) Este nevoie şi de implicarea tuturor liderilor politici, pentru că domeniul justiţiei este unul important nu doar pentru Ministerul Justiţiei, este important pentru România”, mai susţine Stelian Ion. 

Întrebat la care ministere se referă atunci când susţine că la unele ministere s-a „tras frâna de mână”, Stelian Ion a dat exemplul miniştrilor Cătălin Drulă de la Transporturi sau Cristian Ghinea, de la Investiţii şi Fonduri Europene, despre care spune că îşi desfăşoară activitatea cu rezultate vizibile, dar care primesc „atacuri” sau „unele comentarii”.

„Eu sunt foarte convins că lucrurile nu vor sta aşa cum doresc unii. Probabil există nişte calcule politice care şi-ar dori USR-PLUS în afara guvernării. Nu. Nu va ieşi din această guvernare. Soluţia este această coaliţie: USR PLUS – PNL – UDMR, trebuie să facem un efort suplimentar să găsim acea cale de a lucra mai bine în echipă”, a mai afirmat ministrul Justiţiei.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Bacteriile de lângă noi. Cât de murdari sunt banii și cum arată cartofii prăjiți după 6 ani

lun aug. 16 , 2021
Banii sunt murdari. Auzim asta destul de des. Dar cât de murdari sunt banii în realitate? Am găsit răspunsul la unicul muzeu din lume dedicat microbilor, Micropia, din Amsterdam. Aici puteți vedea, la microscop, care sunt bacteriile pe care le întâlnim în număr mare pe bani. „După trei zile petrecute […]

V-ar putea interesa și: