Stelian Ion, USR: „PNL nu și-a dorit nici o clipă să fim alături de ei la guvernare”

Stelian Ion, deputat USR Constanța
Stelian Ion, deputat USR Constanța

PNL nu și-a dorit nicio clipă ca USR să-i fie alături la guvernare, a declarat, la RFI, deputatul constănțean Stelian Ion.

El a mai spus că alegerile anticipate nu ar putea fi organizate în același timp cu localele, din cauza unei decizii mai vechi a Curții Constituționale.

„Am spus foarte clar că mergem spre alegeri anticipate și vom face toate demersurile în acest sens, noi nu ne răzgândim și nu ne răzgândim mai ales în funcție de conjuncturi, legate de sondaje, după cum ne avantajează sau nu ne avantajează aceste alegeri anticipate pe noi. Important este că alegerile sunt necesare nu pentru noi, ci pentru România”, a declarat el.

Deputatul USR declară că important este să nu fie învestit acest Guvern, pentru a face următorul pas spre alegerile anticipate.

„De data aceasta, am solicitat în mod expres ca din componența acestui Guvern să facă parte și propuneri de miniștri veniți din partea USR-PLUS, pentru că sunt o serie de probleme care trebuie rezolvate, credem că unele lucruri se puteau face mai bine. Există posibilitatea reală ca PSD-ul să încerce sub toate formele să împiedice aceste alegeri anticipate, una dintre ele fiind chiar votarea învestirii acestui Guvern. Ca o plasă de siguranță, am spus că vrem să avem miniștri acolo, am avut și o propunere de premier, în persoana domnului Dacian Cioloș, însă propunerea noastră a fost refuzată total, ceea ce îmi confirmă convingerea că PNL nu și-a dorit nici o clipă să fim alături de ei la guvernare”, a spus constănțeanul.

Stelian Ion crede că anticipatele nu ar putea avea loc simultan cu localele:

„Lucrul ăsta nu cred că este posibil, pentru că este o decizie a Curții Constituționale din 2012, dacă nu mă înșel, decizia 51, care în mod explicit spune că nu se pot organiza astfel de alegeri. La un moment dat, s-a promovat o astfel de lege, care permitea alegerea în același timp pentru locale și parlamentare și CCR a spus în mod explicit că nu se poate. Din punctul ăsta de vedere, nu ar trebui să se organizeze în același timp”.


Citește și:

Alegerile locale se vor organiza pe 14 sau 21 iunie 2020

Stelian Ion atacă PNL și ajută (voit sau nu) PSD

VIDEO Stelian Ion la Dobrogea TV: „Dreptatea este mai importantă decât 10.000 de euro, dar dreptatea este și primirea unei despăgubiri”Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

OUT OF DOORS FEST 2020 are loc înCostinești, 6-9 August

lun feb. 10 , 2020
În perioada 6-9 august, Doors Events organizează a 8-a ediție a festivalului OUT OF DOORS FEST, singurul festival de muzică rock și electronică din Costinești. Timp de patru zile, pe scena aflată în incinta White Horse Costinești vor urca nenumărate trupe de renume național și internațional. Apollo 440 este primul […]
OUT OF DOORS FEST

V-ar putea interesa și: