Stelian Ion, USR: „Prefectul PNL ar trebui să nu-l mai protejeze pe primarul PSD și să demareze urgent procedurile de organizare a referendumului”

Stelian Ion și Gabriel Ciobanu în timpul unei conferințe de presă susținută în data de 23 iunie 2023, la sediul USR. Foto: Constanța 100%

Stelian Ion, președintele USR Constanța și fost ministru al Justiției, a declarat vineri că prefectul de Constanța ar trebui să dea dovadă de imparțialitate și să demareze de urgență procedura de organizare a referendumului de demitere a primarului din Agigea.

„Fiecare zi care trece este în avantajul primarului PSD Maricel Cîrjaliu, iar prefectul, liberalul Silviu Coșa, nu ar trebui să îi mai facă jocurile.”, a spus Stelian Ion.

Tribunalul Constanța a analizat situația de la Agigea, în urma plângerii pe care USR a depus-o, și a decis, pe 9 iunie, că trebuie demarată procedura de organizare a referendumului, confirmând ceea ce a sesizat USR.

„Prefectul nu este obligat să atace în instanță hotărârea Tribunalului, poate să îi dea curs și să pună astfel capăt abuzurilor.

Am spus de la bun început că județul Constanța are un prefect devotat combinațiilor politice, și nu cetățenilor, pentru că a blocat în mod abuziv procedura pentru referendumul de demitere a primarului din Agigea, un politician PSD trimis în judecată de DNA.

După hotărârea instanței, prefectul PNL ar trebui să nu-l mai protejeze pe primarul PSD și să demareze urgent procedurile de organizare a referendumului, pentru ca locuitorii din Agigea să decidă democratic dacă primarul mai rămâne sau nu în funcție.

Cei 2.000 de locuitori ai comunei Agigea, care au semnat pentru demiterea primarului PSD Maricel Cîrjaliu și care nu mai vor să fie furați de un primar cu probleme penale, așteaptă din septembrie 2021, de când au fost depuse listele cu semnături, să fie organizat referendumul de demitere.”, a mai spus Stelian Ion.

V-ar putea interesa și: Maricel Cîrjaliu, primar PSD: rata la bancă este mai mare decât toate veniturile declarate

Gabriel Ciobanu, președintele filialei USR Agigea, a participat astăzi la conferința de presă a USR și a subliniat că, între timp, abuzurile primarului PSD din Agigea continuă, pentru că „a intrat în mod ilegal în posesia listelor cu cele 2000 de semnături și exercită presiuni asupra semnatarilor”.

„Gabriel Ciobanu a dus și va duce în continuarea lupte teribile cu actualul primar PSD și are toată susținerea noastră!”, a punctat președintele USR Constanța.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Mihai Alin Savlovschi, de la Clubul Sportiv Medgidia, a devenit campion național

vin iun. 23 , 2023
Mihai Alin Savlovschi, legitimat la Clubul Sportiv Medgidia, impresionează o țară întreagă. Astăzi, 23 iunie, acesta a devenit campion național la proba de 3000 de metri obstacole în cadrul Campionatelor Naționale de Atletism ale României, la Under20. Deși nu are vârsta de 20 ani împlinită, Mihai, la doar 17 ani […]
cs-medgidia-podium

V-ar putea interesa și: