Stelian Ion, USR: Traficul rutier din Constanța a fost dat peste cap de primarul Chițac

“Traficul rutier din Constanța a fost dat peste cap de primarul Chițac, iar grozăviile „procesului de reorganizare a traficului“ nu se opresc. Noua victimă este cartierul Tomis Nord, a declarat Stelian Ion, președintele USR Constanța.

“Vă amintesc că prima etapă de creare a debandadei rutiere din zonă a fost instituirea unei linii continue neîntrerupte pe toată lungimea bulevardului, de la Gară până la intrare în stațiunea Mamaia. Acest fapt a îngreunat vizibil accesul locuitorilor în cartier, care acum trebuie să stea zeci de minute blocați pe strada Adamclisi sau să ocolească tot cartierul Tomis Nord pentru a ajunge, practic, în același punct de unde au plecat.

Constănțenii din zonă, și nu numai, au cerut printr-o petiție adresată Primăriei, să se stabilească măcar o linie discontinuă la una dintre intersecțiile străzilor Suceava sau Dispensarului. Care a fost răspunsul? Instituirea în viitorul apropiat a DOUĂ SENSURI UNICE pe două străzi importante din cartier.”, a declarat Stelian Ion.

Primăria a anunțat oficial că proiectul de reorganizare a traficului rutier din zonă a fost făcut în urma consultărilor cu cetățenii. Stelian Ion îl provoacă pe Vergil Chițac să facă publică o dovadă a acestor consultări.

“Am fost în zonă alături de colegii mei din USR, iar oamenii ne-au spus că nu și-au dorit așa ceva. Cu toate astea, Chițac le-a dat ce știe el mai bine: sensuri unice și haos!

Singura arteră de acces în cartier – strada Adamclisi – este supraaglomerată, iar în loc să răspundă petiției lansată de cetățeni, Chițac a stabilit acum ca strada să fie cu sens unic.

În 2024 vom corecta aceste aberații, ne vom consulta cu specialiști și, mai ales, cu cetățenii. Nu e greu, dacă alegi să nu stai închis în Primărie și să-i tratezi pe oameni cu dispreț și aroganță. Sensul pe care al trebui să-l urmeze Chițac este cel spre domiciliul său de lux din Eforie și să lase Constanța în pace. A chinuit-o destul!”, a mai spus Stelian Ion.

Ce se schimbă

Noi reguli de circulație vor fi instituite în arealul delimitat de bulevardul Tomis, strada Soveja, bulevardul Alexandru Lăpușneanu și strada Suceava, a anunțat Primăria Constanța.

Prima etapă din proiectul de reorganizare a traficului rutier în cartierul Tomis Nord va fi implementată începând cu data de 29 februarie. Instituirea regimului de sens unic pe pe străzile interioare din perimetrul cuprins între bulevardul Tomis, strada Soveja, bulevardul Alexandru Lăpușneanu și strada Suceava afost necesară atât pentru decongestionarea traficului rutier, cât și pentru eliberarea trotuarelor de autovehiculele parcate neregulamentar.

Proiectul de reorganizare a traficului rutier a fost realizat în urma consultărilor cu cetățenii din zonă, experți în sistematizare rutieră și reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Astfel, începând cu data de 29 februarie, vor fi montate indicatoare rutiere pentru implementarea regimului de sens unic, astfel:

– aleea dinspre blocul M2, scara A spre blocul P2, scara A, se va institui sens unic, cu același sens de mers;

– aleea dinspre blocul P1, scara A spre blocul M1, scara A, se va institui sens unic, cu același sens de mers;

– aleea dinspre blocul P3, scara A spre blocul M3, scara A, se va institui sens unic, cu acelaşi sens de mers;

– aleea dinpre blocul M4, scara A spre blocul CA5, scara B, se va institui sens unic, cu acelaşi sens de mers;

– aleea dinspre blocul DT1, scara A spre blocul M4, scara A, se va institui sens unic, cu acelaşi sens de mers;

– aleea din parcarea cuprinsă între blocul P2, scara A şi blocul P3, scara A, se va institui sens unic, cu ocolire spre dreapta sensului de mers.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

3 comentarii la “Stelian Ion, USR: Traficul rutier din Constanța a fost dat peste cap de primarul Chițac

  1. Adamclisi … ar mai fi de inteles, desi nu in sensul in care au decis ci invers, pt a prelua din traficul Bd Tomis care este mereu aglomerat spre Centru. Dar cu sensul unic de pe Sucevei … greu de inteles, avand in vedere latimea generoasa a acelei strazi ! Dar cu siguranta ca specialistii care au facut aceste studii ce au stat la fundamentarea deciziilor, ne vor LUMINA si pe noi ! Asteptam …

  2. Să vedem ce mai apare în locul bazarului Intim (Boșovski), că Moș Teacă a aprobat la urgență demolarea lui din cauza pericolului mare de prăbușire în caz de cutremur. Nu, nu e glumă…
    Sînt curios cine a făcut expertiza aia.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Reguli noi de trafic începând din 29 februarie

lun feb. 26 , 2024
Noi reguli de circulație vor fi instituite în arealul delimitat de bulevardul Tomis, strada Soveja, bulevardul Alexandru Lăpușneanu și strada Suceava. Prima etapă din proiectul de reorganizare a traficului rutier în cartierul Tomis Nord va fi implementată începând cu data de 29 februarie. Instituirea regimului de sens unic pe pe străzile interioare din […]

V-ar putea interesa și: