Stelian Ion, USR: „Vergil Chițac încalcă din nou legea și pune în pericol patrimoniul arheologic al Constanței”

Stelian Ion, președintele USR Constanța, îl acuză pe primarul Vergil Chițac, PNL, că „încalcă din nou legea și pune în pericol patrimoniul arheologic al Constanței”.

„Constanța are nevoie de spitale, așa cum are nevoie de școli și grădinițe. Iar construirea oricărei clădiri trebuie făcută cu respectarea legii. Pentru primarul PNL Vergil Chițac însă, noțiunea de respectare a legii nu pare să existe.”, spune acesta.

Concret, Stelian Ion afirmă că primăria a emis certificatul de urbanism și a semnat autorizația de construcție a unității modulare din curtea Spitalului de Boli Infecțioase FĂRĂ avizul Direcției Județene de Cultură.

„De ce era important acel aviz? Pentru că, așa cum au punctat specialiștii, terenul respectiv face parte din patrimoniul arheologic al Necropolei Tomis și lucrările trebuiau cercetare arheologic și supervizate de un specialist. Deși era OBLIGAT PRIN LEGE să obțină avizul, pe Chițac nu l-a interesat și a dat undă verde excavatoarelor.

Având temei legal, Direcția de Cultură s-a autosesizat și a dispus suspendarea lucrărilor. Cu toate acestea, după cum se poate vedea și în imaginile surprinse pe șantier în această dimineață, lucrările sunt în plină desfășurare.

În tot cadrul acesta halucinant despre incompetență, mai apar și semne de întrebare legate de consorțiul de SRL-uri ce a câștigat contractul de execuție. Firma principală are un singur angajat și a fost înființată cu doar 10 luni înaintea acordului semnat cu primăria lui Chițac.”, a mai spus Stelian Ion.

„Sunt inimaginabile incompetența și modul în care administrația Chițac PNL-PSD alege să fenteze Legea cu aroganță. Consecințele pot fi devastatoare! Pensionarul special de la Eforie a demonstrat, din nou, că locul să nu este la cârma acestui oraș.”, a conchis acesta.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

3 thoughts on “Stelian Ion, USR: „Vergil Chițac încalcă din nou legea și pune în pericol patrimoniul arheologic al Constanței”

  1. Dacă poate ,dacă vrea și dacă îi este permis dece nu ar face cea ce vrea? Și așa cu vint din pupa cu viteză spre un nou mandat.

  2. Toată lumea îl critică dar nu vedem marile realizări:borduri noi frumoase și inalte, pavele colorate din belsug(nici tot Bucureștiul nu are atitea) și se montează încă într-o veselie, sa îmbunătățit circulația fluidizind traficul și eliminând ambuteiajele pe apsolut toate strazile și bulevardele Constanței. Sa eliminat pericolul prăbușirii arborilor prin tăierea lor. S-au creiat prin marcarea cu vopsea albă noi locuri de parcare pe toate străzile și aleile. Spectacolele cu luminițe artificii și drone de sărbători. Și sunt numai câteva din realizări. Dacă cetățeni îi vor acorda încă unu sau poate două mandate la primarie atunci Constanța va fi nu cel mai frumos oraș din România ci din întreaga Europa. Deci micile greșeli trebuie iertate(cine nu muncește nu greșește) ele vor fi remediate pe parcurs.

  3. Și dacă primăria ar fi amendata nu este absolut nici o problemă. Amenda va fi plătită nu din banii primarului sau ai consilierilor ci din banii noștri ai constănțenilor. Deci fie amenda cit mai mare constănțenii plătesc taxele și impozitele, se aduna bani la bugetul local iar banii trebuie cheltuiți oricum (la anul vin alții și dacă nu au fost deajuns cresc taxele și impozitele). Deci ce problemă să fie? Doar nu dau din banii mei.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Peste 16.000 de constănțeni și turiști, spectatori la a doua ediție Sunscreen Film & Arts Festival

lun aug. 21 , 2023
Filmele, concertele și evenimentele speciale din programul celei de-a doua ediții Sunscreen Film & Arts Festival (17 – 20 august) au strâns peste 16.000 de spectatori și participanți în Constanța și Mamaia timp de patru zile. Concertul Mirabelei Dauer și cel al folkiștilor Alifantis & Zan, filmele Încă 2.0 lozuri […]

V-ar putea interesa și: