Sterilizare gratuită a câinilor fără stăpân din Constanța

campania „Sterilizează și salvează”

În perioada 03 – 19 noiembrie și 29 noiembrie – 10 decembrie 2021, Animal Society, cu sprijinul Four Paws International și cel al Primăriei Municipiului Constanța, organizează ultima campanie de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună din oraș din acest an.

„Așa cum am promis, nu ne-am oprit după cele două campanii de sterilizare gratuită a câinilor fără stăpân iar partenerii noștri de la Animal Society revin la Constanța pentru ca împreună să continuăm ce am început în lunile februarie și iulie. Vrem să facem din Constanța un model de bună practică, vrem ca în orașul nostru să nu mai existe animale de rasă comună nesterilizate, abandonate, de care să nu se îngrijească nimeni. Pentru asta însă, este nevoie de sprijinul tuturor constănțenilor. Aduceți câinii de rasă comună la sterilizat și ajutați echipele din teren să ajungă la câinii pe care îi îngrijiți în apropierea locuinței dumneavoastră. Au demonstrat că le vor oferi cea mai bună îngrijire și că lucrează în beneficiul animalelor. Doar împreună vom reuși să rezolvăm această problemă stringentă a Constanței. Sterilizarea rămâne soluția umană și cea mai eficientă în ceea ce privește gestionarea înmulțirii necontrolate a animalelor de rasă comună și a suferinței pe care acestea o îndură trăind pe străzi“, a declarat viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu.

„Din 3 noiembrie, demarăm în Constanța ultima campanie de sterilizări gratuite din acest an. Sunt mulți constănțeni cu simț civic, care vor să se implice activ în bunăstarea animalelor comunității, oameni care au înțeles că efortul echipei noastre și al autorităților trebuie dublat de cel al locuitorilor orașului. Cei care au și promovează un comportament responsabil față de animale sunt din ce în ce mai mulți în Constanța și asta ne dă încredere într-un viitor mai bun și ne motivează și mai mult activitatea“, a declarat președintele Animal Society, Anca Tomescu.

Proiectul „Efort Comun pentru un viitor mai bun“, inițiat de Animal Society și Primăria Municipiului Constanța, presupune desfășurarea mai multor campanii de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună, precum și derularea mai multor programe de informare adresate locuitorilor orașului. Proiectul, sprijinit de Primăria Municipiului Constanța, are ca obiectiv implicarea societății civile în stabilirea şi implementarea unui plan de măsuri uman, eficient, durabil pentru gestionarea situației înmulțirii necontrolate a animalelor de rasă comună.

Campania Animal Society se va desfășura la sediul Adăpostului pentru animale fără stăpân Constanța, strada Vârful cu Dor nr. 5.

Cei interesați sunt rugați să se programeze începând cu data de 3 noiembrie, de luni până vineri, între 09:00-14:00 la numărul de telefon 0754 208 630.

Zen Residence
energia residence

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Cât vom plăti pentru curent electric și gaze naturale? Răspunde George Niculescu, secretar de stat în Ministerul Energiei VIDEO

Tue Nov 2 , 2021
În ultimele luni, am plătit cu toții mai multe pentru curent electric și gaze naturale. De la 1 noiembrie însă, a intrat în vigoare o lege care plafonează prețurile și care acordă ajutoare financiare. Beneficiază de ea persoanele fizice, firmele, cabinetele medicale, notarii, etc. George Niculescu, secretar de stat în […]
george-niculescu-dobrogea-tv