„Stop a mea!” Gâlceava dintre actualii și foștii liberali s-a mutat pe Facebook și Wikipedia

Poate jucați, când erați mici, un joc destul de stupid: vedeați un lucru frumos, o mașină de exemplu, și spuneați „Stop a mea”, de parcă cineva cu puteri supranaturale v-ar fi putut îndeplini dorința. Un astfel de joc se duce acum între actualii și foștii liberali, dar în mediul online.

Ludovic Orban și-a dat demisia din PNL, alături de alți 15-16 parlamentari. Toată lumea știe că noul său partid se va numi Forța Liberală.

Scandalul acesta din PNL s-a mutat în online. Pe Facebook a apărut azi o pagină – și este activă – care se numește Forța Liberală Constanța. Aici se postează știri pozitive despre PNL. De fapt, este controlată de PNL, care vrea să ia astfel fața unei inițiative similare din partea oamenilor lui Orban. Pagina are deja 10.000 de like-uri.

Nu este nouă, ci este creată în septembrie 2011. Facebook ne și spune de cine: de PNL Constanța, dacă mai era vreun dubiu.

Numele a fost modificat în Forța Liberală Constanța în data de 25 noiembrie 2021.

E gâlceavă și pe Wikipedia. Aici a fost creată o pagină cu numele Forța liberală.

Partidul Forța Liberală (sau simplu Forța Liberală, FL) este un partid politic din România de centru-dreapta fondat spre finalul lui octombrie de către Ludovic Orban, fostul președinte al Partidului Național Liberal (PNL) și Prim-ministrul României, în opoziție față de actuala conducere a PNL, în vârful căreia se află Florin Cîțu, și care este susținută de către Președintele Klaus Iohannis. FL ar putea să fie partener politic al USR, datorită multiplelor alieri ale lui Orban cu USR-ul.”, se arată în descriere.

Cineva a propus însă pagina pentru ștergere.

pnl

Motivul: 

„Actualmente, acest articol este globul de gristal. Partidul nu există, nu se știe sigur dacă va exista, este doar o intenție. Sursele nu spun nimic clar, doar consemnează niște intenții de prin niște declarații. Conținutul e doar o cronică a unei rupturi în PNL care este posibil să se concretizeze sau nu. Mult prea puțin pentru a considera că avem de a face cu un subiect enciclopedic real.

Decizia privind ștergerea acestei pagini se va lua în urma discuției desfășurate la

Wikipedia:Pagini de șters/Forța Liberală.

Vă invităm să vă exprimați acolo opinia față de această propunere, cu argumente bazate pe politica de ștergere.

Vă rugăm să nu schimbați titlul paginii pe durata discuției, întrucât legăturile între ea și discuție se vor strica. O decizie privind titlul paginii rămâne a se lua în urma discuției sau după încheierea acesteia.”

Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Facebook, și pe Google News.

energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.