Strada care se asfaltează după aproape 20 de ani

Distribuie:
Lucrări pe strada Paul Constantinescu din Constanța. Foto: Primăria Constanța

Primăria Constanța a anunțat că asfaltează strada Paul Constantinescu din cartierul Compozitorilor.

„Strada de pământ este construită de la zero, lucrarea fiind cuprinsă în programul de investiții pe care Primăria Municipiului Constanța îl desfășoară în cartierul Compozitorilor.”, a anunțat instituția.

Echipele SC Confort Urban SRL execută lucrări de pregătire a terenului în vederea asfaltării. Se consolidează infrastructura rutieră prin lucrări de excavare, urmând să fie așternute mai multe straturi de piatră.  

Tot în cartierul Compozitorilor continuă amenajarea carosabilului pe strada Haricleea Darclée prin lucrări de compactare.

Strada Paul Constantinescu este una dintre primele locuite din cartierul Compozitorilor. Constănțenii care s-au mutat acolo au făcut-o pentru că în cartier nu era permisă decât construirea caselor cu un etaj și mansardă, nicidecum a blocurilor, și pentru că în PUZ erau prevăzute parcuri, grădinițe și tot ceea ce era nevoie pentru un cartier civilizat.

De atunci, PUZ-urile s-au modificat succesiv, cu acceptul Primăriei Constanța și al consilierilor locali, astfel încât s-a ajuns să se construiască blocuri de până la 10 etaje între case sau lipite de ele.

Primăria a început asfaltările pe vremea lui Mazăre, cu o stradă pe care locuia Valentin Preda, fostul său consilier, Ambii sunt acum în închisoare. Când asfaltul a ajuns în fața casei sale, s-a terminat și nu s-a mai mișcat nimic ani de zile.

În prezent, Primăria Constanța a asfaltat aproape tot cartierul. Nu și trotuarele însă, care nu există sau nu se pot folosi. Nu există un termen pentru realizarea acestora.


Articole recente

sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.