Strângere de fonduri pentru Secția de Pediatrie a Spitalului de Pneumoftiziologie Palazu Mare

Asociatia “Sofya Tomitana” a organizat vineri la Constanta o licitatie de tablouri pentru strangerea de fonduri destinate proiectului de reamenajare si dotare a Sectiei de Pediatrie a Spitalului de Pneumoftiziologie Palazu Mare. La evenimentul care a strans impreuna peste 100 de persoane s-au licitat atat lucrari donate de artisti ai Uniunii Artistilor Plastici, cat si desene si picturi realizate de copii. Timp de mai bine de 3 ore, invitatii s-au intrecut sa-si adjudece tablourile spre bucuria copiilor prezenti care au avut ocazia sa isi testeze pentru prima data publicul.

Saptamanal, la sectia de Pediatrie a Spitalului de Pneumoftiziologie Palazu Mare, un copil este diagnosticat cu tuberculoza. Cladirea in care fuctioneaza spitalul are o vechime de aproape 100 de ani si necesita lucrari ample de reamenajare. Din cauza lipsei de fonduri pentru investitii cu care spitalul s-a confruntat in ultimii ani, in momentul de fata sistemul de termoficare al cladirii nu mai este functional ceea ce face, ca de multe ori parintii sa refuze internarea copiilor aici. In plus, lipsesc dotari pentru amenajarea salii de mese si a unui loc de joaca care sa respecte standardele de siguranta. Spitalul este singurul din SE Romaniei care trateaza copii cu afectiuni pulmonare. In primul semestru al acestui an copii au fost internati aici cu diverse afectiuni pulmonare 258 de copii.

“Este prima data cand implicam societatea civila in demersurile noastre. Este o initiativa foarte binevenita pentru ca atunci cand vine vorba de copii, nu este suficient sa le asiguram medicamentele. Copii acestia raman spitalizati in medie peste o luna de zile si au nevoie de aceleasi lucruri pe care si le doreste orice copil“, a declarat Elena Dantes, seful Sectiei de Pediatrie a Spitalului de Pneumoftiziologie.

La evenimentul de vineri au fost prezenti reprezentantii conducerii spitalului: dr.Erdin Borgazi-Managerul  Spitalului, dr Elena Dantes-director medical si dr.Elena Dumitrache-sefa sectiei de pediatrie. “ Evenimentul de vineri a fost doar primul pas pentru ca intentionam sa continuam sa atragem si alte finantari in asa fel incat sa putem duce la bun sfarsit proiectul pe care l-am inceput. Oricine poate sprijini cauza noastra si a copiilor internati aici prin directionarea a 2% din impozitul pe venit in cazul persoanelor fizice sau a 20% din impozitul pe profit pentru companii”, a declarat dr. Adriana Campeanu, presedinte al Asociatiei Sofya Tomitana.

 

 


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sejur pe litoral la prețul a două pachete de țigări

mar aug. 18 , 2015
Asociatia Litoral-Delta Dunarii (A.L.D.D.), Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (F.P.T.R.) si Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (A.N.A.T.) lanseaza programul „Litoralul pentru Toti”, editia de toamna 2015. Preturile sunt mici: incep de la 26,5 lei pe zi de persoana, adica pretul a doua pachete de tigari. Pentru zona Mamaia – […]

V-ar putea interesa și: