Cine a scris strategia de dezvoltare a turismului din Constanța: omul din spatele lui Klaus Iohannis, un francez născut în Algeria și o constănțeancă îndrăgostită de Baia Mare

 strategia de dezvoltare a turismului din Constanța
Cei dintre cei care au scris strategia de dezvoltare a turismului din Constanța

Orașul Constanța are o strategie de dezvoltare și promovare a turismului.

Strategia de dezvoltare a turismului în Constanța este realizată de un grup de șapte persoane, trecuți pe copertă ca „experți”. Câteva dintre nume atrag atenția. Printre ele, cel al lui Vlad TĂUȘANCE, expert programare culturală, marketing și comunicare. Despre acesta, site-ul DCNews.ro spune că este „omul din spatele succesului online al lui KLAUS IOHANNIS”.  

„M-am ocupat, în principal, de branding și de strategie online, apoi de strategie de conținut, implementare, tuning și certuri cu colegii. Am avut parte de o echipă multi-disciplinară și versatilă, așa că am jucat de mai multe posturi în cele trei luni de muncă. Obiectivele au relativ fost simple: să câștigăm primul loc în online – peste 1.000.000 de likeuri și un reach de peste 5.000.000 – apoi să câștigăm alegerile. Ne-am depășit obiectivele. Avem mai mulți fani ca Merkel sau Hollande, cel mai bun engagement, dar și clipuri cu un milion de unici și peste 100.000 de share-uri, adică mai bine decât Inna sau Obama„, a spus Vlad Tăușance.

Acesta l-ar putea ajuta și pe primarul Decebal Făgădău, care are un număr foarte mic de like-uri, pe Facebook, comparativ cu alți primari de orașe. Detalii AICI.

Tăușance s-a făcut remarcat și prin declarațiile catalogate drept șocante, de Evenimentul Zilei, prin care le lua apărarea patronilor de la Colectiv. Blogul său, pe care a făcut atunci anunțul, nu mai poate fi accesat acum.

Patronii pe care-i vreți executați în piața publică, alături de cei care au dispărut în iadul de vineri, sunt vinovați. Suntem vinovați, împreună, pentru Vama Veche unde se îngrămădește o țară, vară de vară. Sunt vinovați pentru Centrul Vechi care a pus Bucureștiul pe harta city-break-urilor. Sunt vinovați pentru câteva sute de albume și câteva zeci de trupe. Lucrurile astea nu s-au născut din improvizații riscante, nu pentru că ”Merge și așa”, ci pentru că ”Altfel nu se poate!”. Așa a fost. La București, la Berlin, Ia Istanbul. Nu o să mai fie așa. Din păcate. Din fericire”, a scris Vlad Tăuşance, citat de EvZ.

O altă persoană care a redactat strategia este Jamil BENABDALLAH. Este un francez născut în Algeria, care deține o firmă de consultanță, SC Detente Consultants SRL, cu sediul în Ploiești. Acesta lucrat pentru mai multe strategii turistice, inclusiv pentru București și pentru Autoritatea Națională pentru Turism, de la care a primit 60.140 de lei pentru consultanță în vederea realizării Master Planului în domeniul turismului balnear. A vrut să lucreze și cu Prefectura Constanța și a sesizat Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor când oferta sa a fost respinsă.

Afacerile francezului nu merg însă foarte bine. Potrivit datelor furnizate de Vrajitorul.eu, în 2016 firma acestuia a avut un singur angajat, o cifră de afaceri de 62.657 lei și o pierdere de -48.596 lei.

Mihaela PUȘNAVA, un alt semnatar al strategiei, este expert planificare, management urban. Este urbanist și jurnalist deopotrivă, absolventă a Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu din București și a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității din București. În 2011, a fondat Asociația Română a Tinerilor Arhitecți. Ea și Vlad Tăuşance s-au alăturat primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, în încercarea de a face din oraș Capitală Culturală Europeană în 2021, dar a și candidat la alegerilor locale din 2016 pentru un post de consilier.
„Baia Mare este pentru mine, astăzi, în nume și în suflet, mai mult de acasă”, afirmă ea (detalii AICI).
Pentru că primarul Cherecheș era în arest când a câștigat alegerile, Mihaela Pușnava a ținut să transmită Consiliului Local un mesaj din partea edilului. „Vă invit cu drag, în data de 3 iulie, la Catedrala Episcopală Sfânta Treime, la un moment emoţionant pentru mine, depunerea jurământului în calitate de primar al municipiului Baia Mare”, a transmis Mihaela Puşnava, reprezentant al Coaliţiei pentru Baia Mare.
Din informațiile noastre, Mihalea Puțnava este singura constănțeancă din grupul care a elaborat strategia.
Ea este și creierul strategiei de dezvoltare a turismului în Constanța. De fapt, firma sa, AGORAPOLIS SRL, a câștigat licitația pentru elaborarea strategiei. Primăria Constanța stabilise o valoare de 136.000 de lei, dar firma Mihaelei Pușnava a ofertat și câștigat cu numai 85.000 de lei, fără TVA. Firma a fost înființată în anul 2015, când a avut o cifră de afaceri de 21.800 lei și un profit de 14.969, fără niciun angajat. În 2016 a avut un angajat, în medie, o cifră de afaceri de 82.365 lei și o pierdere de 3.542 lei.

Andreea Ciortea este din Sibiu și are legătură cu Baia Mare. Este director executiv al Fundației Baia Mare 2021 și din această poziție a reușit să ducă Baia Mare pe lista scurtă a orașelor românești rămase în cursa pentru titlul de Capitală Culturală Europeană 2021. Înainte de a-și oferi serviciile, Andreea Ciortea a lucrat la Sibiu ca manager de proiect în Centrul Cultural German Sibiu și a implementat o serie de proiecte culturale în cadrul acțiunii Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007. Detalii AICI.

Strategia mai este semnată de Sabina Leopa, urbanist, Teodor Manea, urbanist, Ilie Rotariu, expert turism și economia turismului, profesor cu experiență la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

Draftul strategiei poate fi consultat AICI.

Vom reveni cu detalii despre cum văd acești experți dezvoltarea turismului în Constanța.

C.H.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Bărbat în stare foarte gravă, după ce a fost lovit de o mașină pe trecerea de pietoni

lun mart. 5 , 2018
Polițiștii constănțeni au fost sesizați astăzi, în jurul orelor 19.20, cu privire la producerea unui accident rutier. Un bărbat în vârstă de 30 de ani, din Constanța, a condus un autoturism pe bulevardul Tomis, din municipiu, dinspre strada Tulcei către strada Aurel Vlaicu. La un moment dat, a surprins și […]
accident grav constanta

V-ar putea interesa și: