Străzile din cartierele Constanței au devenit patinoare. Primăria vă recomandă să mergeți cu autobuzele

Strada Răsuri din Constanța este acoperită de un strat de gheață (foto: CT100.ro, 29 noiembrie 2018)

Dacă ieșiți cu mașina în Constanța, aveți grijă cum conduceți. Pe bulevardele principale se circulă bine, acolo s-a acționat pe timpul nopții.

Pe străzile din cartiere este însă altă poveste. Multe dintre ele sunt acoperite cu o un strat consistent de gheață, au devenit adevărate patinoare. Vă dau numai câteva exemple: strada Răsuri și strada Poporului, din Coiciu.

Strada Poporului din Constanța

„În acest moment, în municipiul Constanța se circulă în condiții normale pe bulevardele principale iar pe străzile secundare, în condiții de iarnă. Primăria Municipiului Constanța a intervenit și noaptea trecută cu 20 de utilaje dotate cu lame și 9 sărărițe pentru degajarea arterelor principale.”, au precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

Aceștia fac apel către toți constănțenii să nu folosească autoturismele decât dacă este neaparat nevoie iar cele care se află în trafic să fie echipate corespunzător, cu anvelope de iarnă.

„Vă rugăm să folosiți mijloacele de transport în comun ale RATC, care circulă în condiții normale”, au mai spus reprezentanții primăriei.

De asemenea, având în vedere faptul că vântul va sufla cu putere, Primăria Municipiului Constanța face apel către cetățeni să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

Conducătorii auto sunt rugați să evite oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe, și să circule cu atenție sporită prin dreptul panourilor publicitare.

Primăria reamintește constănțenilor care își curăță intrările în imobile sau îşi deszăpezesc mașinile să nu arunce zăpada pe carosabil în locuri în care circulația rutieră și pietonală ar putea fi îngreunată.

Persoanele fizice și juridice au obligația, conform HCL 184/2013, să asigure îndepărtarea țurțurilor, a zăpezii și a gheții din zona imobilelor.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

2 thoughts on “Străzile din cartierele Constanței au devenit patinoare. Primăria vă recomandă să mergeți cu autobuzele

  1. De ce trebuie să mergem cu autobuzele, ele nu alunecă pe gheață. Am și eu o intrebare vizavi de cei care curață intrările în imobile sau îşi deszăpezesc mașinile să nu arunce zăpada pe carosabil în locuri în care circulația rutieră și pietonală ar putea fi îngreunată : eu care nu am nici stradă, nici trotuar unde arunc zapada?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

VIDEO Cum vine frigul, semafoarele se strică

joi nov. 29 , 2018
Cum vine frigul, semafoarele din orașul Constanța pică unul după altul. Astăzi nu funcționa cel de la intersecția străzilor Răsuri cu Poporului. Ieri s-au stricat cele de la Trocadero, dar și cele de pe Baba Novac și Soveja. Sunt numai câteva exemple pe care le-am văzut în trafic. De ce […]

V-ar putea interesa și: