Străzile din cartierele Constanței au devenit patinoare. Primăria vă recomandă să mergeți cu autobuzele

Strada Răsuri din Constanța este acoperită de un strat de gheață (foto: CT100.ro, 29 noiembrie 2018)

Dacă ieșiți cu mașina în Constanța, aveți grijă cum conduceți. Pe bulevardele principale se circulă bine, acolo s-a acționat pe timpul nopții.

Pe străzile din cartiere este însă altă poveste. Multe dintre ele sunt acoperite cu o un strat consistent de gheață, au devenit adevărate patinoare. Vă dau numai câteva exemple: strada Răsuri și strada Poporului, din Coiciu.

Strada Poporului din Constanța

„În acest moment, în municipiul Constanța se circulă în condiții normale pe bulevardele principale iar pe străzile secundare, în condiții de iarnă. Primăria Municipiului Constanța a intervenit și noaptea trecută cu 20 de utilaje dotate cu lame și 9 sărărițe pentru degajarea arterelor principale.”, au precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

Aceștia fac apel către toți constănțenii să nu folosească autoturismele decât dacă este neaparat nevoie iar cele care se află în trafic să fie echipate corespunzător, cu anvelope de iarnă.

„Vă rugăm să folosiți mijloacele de transport în comun ale RATC, care circulă în condiții normale”, au mai spus reprezentanții primăriei.

De asemenea, având în vedere faptul că vântul va sufla cu putere, Primăria Municipiului Constanța face apel către cetățeni să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

Conducătorii auto sunt rugați să evite oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe, și să circule cu atenție sporită prin dreptul panourilor publicitare.

Primăria reamintește constănțenilor care își curăță intrările în imobile sau îşi deszăpezesc mașinile să nu arunce zăpada pe carosabil în locuri în care circulația rutieră și pietonală ar putea fi îngreunată.

Persoanele fizice și juridice au obligația, conform HCL 184/2013, să asigure îndepărtarea țurțurilor, a zăpezii și a gheții din zona imobilelor.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

2 comentarii

  • De ce trebuie să mergem cu autobuzele, ele nu alunecă pe gheață. Am și eu o intrebare vizavi de cei care curață intrările în imobile sau îşi deszăpezesc mașinile să nu arunce zăpada pe carosabil în locuri în care circulația rutieră și pietonală ar putea fi îngreunată : eu care nu am nici stradă, nici trotuar unde arunc zapada?

Leave a Reply

Your email address will not be published.