Streinu-Cercel: „70% dintre cazurile de coronavirus nou înregistrate sunt forme ușoare și medii”

streinu-cercel

Managerul Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş”, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, a liniștit oamenii speriați de coronavirus.

70% dintre cazurile de coronavirus nou înregistrate sunt forme uşoare şi medii, a spus dr. Streinu-Cercel. Mai mult, în cazul în care virusul va apărea în România, Institutul are capacitatea de a-l trata. În plus, acesta a făcut apel la populaţie să nu caute teste rapide pentru depistarea coronavirusului nou, întrucât acestea nu există.

„Nu există teste rapide, nu încercaţi să căutaţi teste rapide pentru noul coronavirus, nu există nicăieri în lume, se fac teste standard”, a mai spus Streinu-Cercel.

Declarațiile au venit după ce un tânăr în vârstă de 24 de ani, din Bacău, cu suspiciune de infectare cu coronavirus este adus luni la Institutul Matei Balş din București, pentru teste.

Tânărul a fost în China, de unde a revenit în urmă cu câteva zile.

El a avut simptome de gripă şi după câteva zile s-a prezentat la Spitalul Judeţean Bacău.

Tânărul este adus în Capitală, la Institutul Matei Balş, pentru a fi testat.

„Din ce date avem la acest moment, este vorba despre un tânăr, de 24 de ani, care studiază în China şi care a venit în Bacău în urmă cu opt zile. A acuzat febră inclusiv în avion, dar ulterior nu a mai avut stare febrilă. În schimb a tuşit, iar acum s-a prezentat la UPU cu dureri musculare, care pot fi şi un efect secundar al acestei tuse”, a declarat presei locale Alin Năstasă, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Bacău.

Ministerul Sănătăţii a transmis, duminică, primul buletin informativ al Comitetului interministerial pentru monitorizarea şi managementul potenţialelor infecţii cu noul coronavirus. Ministerul precizează că circulaţia persoanelor care vin din aria geografică a Chinei este monitorizată pe criterii epidemiologice, până acum fiind alerte la Cluj, Timişoara, Constanţa şi Bucureşti.

Sursă foto: Facebook


energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.