Strigătul de disperare al unui medic celebru: „Sper ca Ministerul Sănătății să investigheze ce se întâmplă în Republica Constanța”

cora-mitroi-maxim-doctor

Medicul Corina Maxim-Mitroi, de la Spitalul de Boli Infecțioase, a tras un nou semnal de alarmă referitor la soarta instituției sanitare afectate de incendiu, care ar fi trebuie să fie redeschisă pe 15 decembrie, potrivit declarațiilor inițiale ale primarului Constanței, Vergil Chițac. Nu s-a întâmplat asta și acum, la debut de val 5, spitalul este în continuare închis.

Aceasta atrage atenția că este nevoie de centre de evaluare covid pentru pacienții depistați cu covid.

„Vor fi infiintate centre de evaluare la Pneumo Palazu si Mangalia. Că DSPul nu a dat aviz de functionare si la noi! Pe motiv ca farmacia si laboratorul nu pot funcționa. Despre laborator am explicat mai jos….iar despre farmacie, nu mai are sens sa discutam. Punct de lucru nu s-ar fi putut face intr un container?! Daca s-ar fi vrut?! Dar nu se doreste…e atat de evident…doar niste “yes meni” din spital continuă să nege evidența!

Pur si simplu, pare că toată lumea cu putere de decizie din acest oraș, e impotriva deschiderii acestui spital, chiar si pe un mic tronson…container…Nu vor!

Mi se pare un act criminal ca Infectioasele sa nu poată asigura evaluarea acestor bolnavi in regim de sectie de zi!!! De catre cei mai in masura sa faca asta: infectionistii!!!

Cred ca prea suntem luați de proști!

Speram ca Ministerul Sanatatii sa se sesizeze cu privire la faptul ca singurul spital de Boli Infectioase din acest judet ramane inchis si in valul 5 si chiar sa fi trimis Corpul de Control, sa investigheze ce se intampla in Republica Constanta… dar de unde…

Eu tot mai sper ca macar angajatii sa ia atitudine… sau constantenii, in general!”, spune dr. Corina Maxim-Mitroi.

Iată și restul mesajului:

„Dar la Infecțioase, de ce nu?

Acolo unde se desfășoară în prezent vaccinarea, de exemplu și unde a funcționat Secția de Zi, luni întregi, până la incendiu, în containerele existente în curtea spitalului! Și care zac degeaba acum… Oare de ce nu s-ar putea face acolo evaluările acestor pacienți?

Sunt atât de multe beneficiile acestor evaluări în regim de ambulator/sectie de zi!

Astfel s-ar putea degreva unitățile de primire urgență!

Astfel ar scădea presiunea pe spitale!

Iar oamenii ar putea beneficia de asistența medicală de specialitate în timp util, înainte de agravare!

Așa s-ar putea elibera medicația specifică antivirală, pentru formele ce nu necesită spitalizare, de către cei mai în măsură să o facă: infecționiștii!

Radiologia funcționează in Policlinica 2…practic doar laboratorul ar trebui să-și înceapă activitatea în clădirea principală! Personal medical, rămas pe loc, nedetașat există! Și stă degeaba…sau plimbă hârtii…

De ce nu poate fi dat în folosință, măcar laboratorul spitalului?

Că e în aripa mică, fără legătură cu zona care a fost afectată.

Reamintesc că în spitalul din Piatra Neamț, tot monobloc, care nu a fost închis, a fost izolat doar etajul cu incendiul, (unde a mai fost si explozie, nu ca la noi) și restul a funcționat bine,mersi….. acolo s-a putut! La noi nu se poate!! Am uitat…noi trăim în orașul în care autoritățile respectă procedurile și normele legale, nu ca în alte părți…nu contează ce se întâmplă cu bolnavii…

Și nu pot sa nu revin la aceeași întrebare: care este interesul ca acest spital să rămână închis? Cumva terenul e vizat?

În concluzie: de ce nu am putea face aceste evaluări la Infecțioase?

Repet: în containerele existente????

S-a intrat în a patra lună de la incendiu și nu ni se spune decât să mai avem răbdare și suntem asigurați de sprijinul autorităților locale! Asta în timp ce, sfârșitul de an a oferit nesiguranță și incertitudine angajaților detașați care s-au aflat în pericol de a nu li se mai prelungi detașările, dat fiind nr mic de bolnavi covid din județ. Valul 5 ne-a prelungit detașarea până în 16 februarie….după? Dumnezeu cu mila…

Dar bolnavii care au nevoie de Infecțioase, cât timp trebuie să mai aibă răbdare?

Am aflat din presă că, pentru modularul promis Infecțioaselor, licitațiile de achiziție vor fi la sfârșitul primăverii, cu intrarea lui în uz…pe când? În vară?

Hmmmm….

Încep anul cu o postare scurtă, ca să poată fi citită și de decidenți!

Să auzim de bine!”

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaOne thought on “Strigătul de disperare al unui medic celebru: „Sper ca Ministerul Sănătății să investigheze ce se întâmplă în Republica Constanța”

  1. Aveati credibilitate doamna daca reactionati si atunci cand Constanta se afla sub cisma clanului mazare.Atunci va convenea, erati parte a sistemului.Stiti ca in spitalul unde functionati, pe vremea clanului mazăre partinatorii bolnavilor aduceau medicamente de acasa?Stiati ca aparatura zacea nereparata si bolnavii luau calea capitalei?Stiati cu siguranta, dar va convenea, venea partea leului.!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Ce condiții trebuie să îndepliniți ca să intrați în sediile SPIT pentru a vă plăti taxele și imozitele

Wed Jan 5 , 2022
Contribuabilii care achită integral sumele datorate bugetului local până la data de 31 martie 2022, beneficiază de bonificații de 10% pentru persoanele fizice și de 5% pentru persoanele juridice din cuantumul impozitului/taxei pe clădiri, impozitului/taxei pe teren și impozitului pe mijloace de transport. Serviciul Public de Impozite şi Taxe Constanţa […]
spit sediu