Stroe Felix, candidat PSD la Senatul României: „Partidul Social Democrat este într-adevăr partidul oamenilor care muncesc și trudesc din greu pentru veniturile familiile lor!”

Felix Stroe, candidat PSD la Senatul României: „Autoritățile locale devin motorul atragerii banilor europeni!”

          – Domnule Felix Stroe, într-un interviu anterior ați abordat problema atragerii fondurilor europene. Partidul Social Democrat este însă perceput – dincolo de măsurile economice, unele de-a dreptul liberale! – ca unul preocupat de protecția socială, a categoriilor defavorizate, bătrânilor, pensionarilor, copiilor…

          Stroe Felix: – Este adevărat. Programul de Guvernare propus de PSD pentru perioada 2021-2024 (în eventualitatea că vom participa la actul de guvernare) prevede un capitol important, de incluziune socială, pentru siguranța unui trai mai bun. Mai concret, vom construi 150 de noi centre sociale pentru cei mai defavorizați români: 50 de centre de zi pentru copiii și adolescenții cu tulburări de comportament, cu subvenționarea serviciilor de terapie și consiliere psihologică și masă; 50 de centre de îngrijire de zi specializate pentru copiii cu dizabilități cu subvenționarea serviciilor de reabilitare; 50 de centre de servicii sociale pentru persoane fără adăpost. În plus, propunem constituirea a 100 echipe mobile integrate pentru servicii acordate persoanelor cu dizabilităti, pentru creșterea incluziunii sociale.

          – Pentru persoanele vârstnice, ce proiecte aveți?

          – Avem programe pentru creșterea calității vieții vârstnicilor, inclusiv a celor rămași singuri. Lor li se cere votul de toți, dar puțini se gândesc la ei… Vom aloca 2.000 lei/lună/persoană pentru cazarea în locuințe, cămine, pensiuni pentru bătrâni administrate privat, din 2021. Începând cu 2022 această sumă se va indexa cu indicele de inflație. În primul an se vor acorda aceste sume pentru 50.000 de locuri de cazare. Apoi, acest număr va crește cu câte 50.000 anual până la 200.000. Cazarea se va face în cameră/locuință cu confort ridicat, stabilit prin lege (maximum 2 persoane în cameră/locuință). Pentru pensionarii cu handicap și cei trecuți de 75 ani, suma va fi majorată cu 50%.

          – Partidul Social Democrat a promovat până acum cel mai bine, vizibil, egalitatea de șanse…

          – Suntem pentru îmbunătățirea structurii ocupaționale și de continuare a traseului început în guvernările PSD, spre o remunerare egală a femeilor cu bărbații  și participarea la procesul de decizie. Pentru creșterea numărului femeilor împuternicite economic și politic în administrația centrală și locală. Ne gândim și la continuarea Programului Național pentru Combaterea Violenței Împotriva Femeilor și a Violenței Domestice, inițiat de Partidul Social Democrat. Autoritățile locale trebuie să primească sprijin financiar pentru a susține Rețeaua de Locuințe Protejate pentru Victimele Violenței Domestice (câte o locuință protejată cu 6 locuri pentru fiecare municipiu).

          Și pentru vorbim de abuzuri, nu numai în cazul femeilor, am prevăzut modificarea Codului Muncii, în sensul prevenirii abuzurilor asupra angajatului prin practica orelor suplimentare neplătite. Este necesară și clarificarea legislației în privința tele-muncii și a muncii de la domiciliu, prin dialog cu patronatele și sindicatele, pentru introducerea dreptul la deconectare și adaptarea legislației privind dialogul social la noile realități provocate de pandemia COVID. Sprijin și empatie în protejarea categoriilor vulnerabile (persoane cu boli cronice, vârstnici) și NU excludere ori marginalizare. Sprijin pentru comunități în programele dedicate protejării categoriilor vulnerabile.

          Este vitală și îmbunătățirea stării de sănătate a femeii și copilului. Obiectiv strategic – protejarea sănătății femeilor și îmbunătățirea indicatorilor demografici, protejarea sănătății femeii de la naștere la vârsta a treia, siguranța mamei și copilului prin acces la centrele medicale comunitare și ambulatoriile de specialitate.

          Partidul Social Democrat este într-adevăr și partidul categoriilor defavorizate, al oamenilor care muncesc și trudesc din greu pentru veniturile familiile lor.

          – Vă mulțumim.


Comandat de Partidul Social Democrat – Filiala Constanța

Executat de Constanța 100%

Mandatar Financiar – cod AEP 11200020

3 comentarii

  • cit tupeu sa ai sa mai zici ca faci si dregi dupa o guvernare catastrofala plina de bilbiieli in care ti-ai darimat singur trei guverne cind totul a fost concentrat pe salvarea penalilor din partid si cind la final ai facut 25 % din programul de guvernare care dupa spusele lui dragnea era ,, lege ,,Acum ce poti sa ne mai promiti ? sa dai vina catastrofei pe dragnea ? nu pentru ca l-ai sustinut slugalnic inchinindu-te la tabloul lui atirnat deasupra biroului tau asa cum era si a lui ceausescu cind erai activist de partid la comandamentul marinei militare

  • PS. spui ca aveti program de atragere a fondurilor europene ! iar o minciuna ! in guvernarea pe care tocmai ati incheiat-o ati atras fonduri aproape 0 ca at i disperat-o pe Corina Crețu de a venit special in tara sa va traga de mineca ca Romania pierde miliarde nerambusabile UE ne-a oferit 80% bani gratis pentru autostrada moldovei si voi ati refuzat si ati facut parteneriat privat cu turcii ( bara-bara ) Ne-ati mintit ca demarati lucrarile -dragnea a jucat teatru cu doua excavatoare sub lozinca ,,noi muncim nu vorbim ,, care a doua zi se evaporasera si asta dupa o saptamina cind tot voi spuneati ca nu este gata proiectul si tot ea v-a dat de gol ca nici macar nu ati trimis scrisoarea de intentie pentru aceste fonduri Si asta valabil pentru multe alte domenii Acum v-a venit dragostea pentru banii europeni De ce ? pentru ca nu i-ati vrut ca nu se puteau fura Acum ii vreti ca nu cumva pnl sa faca la fel ca voi Nu ne trata pe toți ca pe electoratul vostru – noi muncim si gindim

  • Acum înțelegem de ce liderii partidului au acumulat atatea averii, vezi cazul tudorache, ultimul, au raspuns astfel dezideratului partidului, sa le fie bine in familiei .

Leave a Reply

Your email address will not be published.