Studiu. Stăm în case de proastă calitate

bigstock-House-And-Keys-42686932

Din totalul celor aproximativ 7,5 milioane de gospodarii din Romania, circa 40% din casele si blocurile din mediul urban au nevoie de reparatii iar dintre aceste reparatii 52% sunt considerate urgente, se arata intr-un studiu IRSOP efectuat pentru BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL).

Pe de alta parte, datele INS arata ca la nivelul intregii tari circa 16% dintre gospodarii se confrunta cu probleme locative grave, cum ar fi deteriorari, igrasie, scurgeri ale retelelor de apa si canalizare, lumina insuficienta. Totodata, 34,00% dintre gospodariile din mediul rural nu au grup sanitar iar in cazul locuintelor din mediul urban procentul este de 8,5%, in timp ce 32% nu au baie/dus in interior.

Conform studiului IRSOP, circa 68% dintre cei intervievati dorec sa demareze proiecte de imbunatatire locativa in urmatorii 5 ani, iar circa 37% intentioneaza sa faca acest lucru in urmatoarele 12 luni.

Cele mai frecvente planuri de imbunatatiri locative pentru urmatorii 5 ani vizeaza renovarea locuintei (29%), cumpararea unei locuinte noi (23%), cumpararea unei case la tara (23%), izolarea termica (23%), reparatii la instalatiile sanitare sau electrice (21%), achizitionarea unei centrale termice (16%), diverse lucrari la acoperis sau terasa (15%), construirea unei case (13%), reparatii la structura de rezistenta (11%), cumpararea unui teren (9%), extinderea locuintei actuale (8%).

Din punct de vedere al resurselor de finantare a investitiilor locative, 68% au planuri de investitii locative in urmatorii 5 ani, procentul fiind in crestere fata de cel inregistrat in anul 2014 si care era de 56%. Totodata, 25% spun ca au fonduri rezervate pentru investitii locative, numarul acestora din urma fiind in scadere fata de cel inregistrat in urma cu un an si care era de 29%.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul următor

ASTĂZI, INTRARE LIBERĂ LA COMPLEXUL MUZEAL DE ȘTIINȚE ALE NATURII

sâm nov. 14 , 2015
Astăzi puteți vizita gratuit Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, cu ocazia Zilei Dobrogei. Conducerea institutiei a decis să suplimenteze reprezentaţiile cu delfini, reprezentaţii care vor începe la orele 10:00, 12:00, 14:00, 16:00. În cadrul acestor reprezentaţii se va prezenta delfinul în Heraldica Dobrogei, precum şi istoria cetaceelor şi pinipedelor marine în Sarmatian, material […]

V-ar putea interesa și: