Substanța surpriză care ajută împotriva coronavirusului: canabisul

Compuşii din canabis ar putea ajuta la prevenirea infecţiei cu virusul care provoacă COVID-19, blocând intrarea acestuia în celule, potrivit unui studiu publicat în această săptămână de cercetători ai Universității de Stat din Oregon, a anunțat deputata PSD Cristina Dumitrache, cea care se luptă de mai mult timp pentru utilizarea canabisului în scop medicinal în România, așa cum se întâmplă și în alte țări.

Cercetătorii au descoperit că doi acizi canabinoizi care se găsesc în mod obişnuit în variantele de cânepă indiană, acidul canabigerolic, sau CBGA, şi acidul canabidiolic, cunoscut şi sub numele de CBDA, se pot lega de proteina spike a SARS-CoV-2. Prin legarea la proteina spike, compuşii ar putea împiedica virusul să intre în celule şi să provoace infecţia, oferind potenţial noi căi de prevenire şi tratare a bolii, arată studiul. Nu întâmplător, remarcă cercetătorii, în statele în care canabisul medicinal este legalizat s-au înregistrat rate mai mici de infecție cu sars-cov 2, un număr mai mic de spitalizări și o mortalitate scăzută.

„Încă un motiv în plus pentru care avem nevoie de Legea privind legalizarea canabisului in scop medical. Știința evoluează, cercetarea progresează iar lumea medicală descoperă permanent noi beneficii ale plantei de canabis. România are obligația să țină pasul cu aceste descoperiri și să facă tot posibilul pentru a oferi pacienților un tratament care nu mai are nevoie de nicio dovadă pentru eficacitatea sa.”, spune Cristina Dumitrache.

Vă recomandăm și:

Cristina Dumitrache, PSD: „Minimalizarea rolului pe care îl au medicamentele folosite în tratamentul Covid-19 este un act de mare iresponsabilitate și nechibzuință”

Cristina Dumitrache: Propunerea legislativă privind exercitarea profesiei de moașă, pe ordinea de zi a Camerei Deputaților

Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Google News.

energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.