Substanța surpriză care ajută împotriva coronavirusului: canabisul

Compuşii din canabis ar putea ajuta la prevenirea infecţiei cu virusul care provoacă COVID-19, blocând intrarea acestuia în celule, potrivit unui studiu publicat în această săptămână de cercetători ai Universității de Stat din Oregon, a anunțat deputata PSD Cristina Dumitrache, cea care se luptă de mai mult timp pentru utilizarea canabisului în scop medicinal în România, așa cum se întâmplă și în alte țări.

Cercetătorii au descoperit că doi acizi canabinoizi care se găsesc în mod obişnuit în variantele de cânepă indiană, acidul canabigerolic, sau CBGA, şi acidul canabidiolic, cunoscut şi sub numele de CBDA, se pot lega de proteina spike a SARS-CoV-2. Prin legarea la proteina spike, compuşii ar putea împiedica virusul să intre în celule şi să provoace infecţia, oferind potenţial noi căi de prevenire şi tratare a bolii, arată studiul. Nu întâmplător, remarcă cercetătorii, în statele în care canabisul medicinal este legalizat s-au înregistrat rate mai mici de infecție cu sars-cov 2, un număr mai mic de spitalizări și o mortalitate scăzută.

„Încă un motiv în plus pentru care avem nevoie de Legea privind legalizarea canabisului in scop medical. Știința evoluează, cercetarea progresează iar lumea medicală descoperă permanent noi beneficii ale plantei de canabis. România are obligația să țină pasul cu aceste descoperiri și să facă tot posibilul pentru a oferi pacienților un tratament care nu mai are nevoie de nicio dovadă pentru eficacitatea sa.”, spune Cristina Dumitrache.

Vă recomandăm și:

Cristina Dumitrache, PSD: „Minimalizarea rolului pe care îl au medicamentele folosite în tratamentul Covid-19 este un act de mare iresponsabilitate și nechibzuință”

Cristina Dumitrache: Propunerea legislativă privind exercitarea profesiei de moașă, pe ordinea de zi a Camerei Deputaților


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Închiderea școlilor nu se mai raportează la incidență

joi ian. 13 , 2022
Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 13 ianuarie 2022, Hotărârea numărul 3 pentru abilitarea Ministerului Educației și Ministerului Sănătății pentru modificarea Ordinului comun nr. 5.338/2.015/01.10.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea […]
eleve-elevi-scoala

V-ar putea interesa și: