Suceava, în carantină. Aici puteți citi ordonanțele militare 5 și 6

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunţat, luni seară, adoptarea Ordonanţei Militare 6 care stabileşte carantinarea municipiului Suceava, unde sunt aproape 600 de cazuri de infectare cu coronavirus.

”Instituirea măsurii de carantinare asupra municipiului Suceava, comune din zona limitrofă şi o zonă de protecţie asupra unor unităţi administrativ teritoriale din Suceava”, a anunţat Marcel Vela.

Potrivit lui Raed Arafat, la ora 20.00 erau 2.109 cazuri de coronavirus confirmate în ţară, dintre care 593 în municipiul Suceava.

De asemenea, România prelungeşte măsura suspendării zborurilor spre şi dinspre Italia şi Spania, a anunţat, luni seară, secretarul de stat Bogdan Despescu, deciziile fiind prevăzute în Ordonanţa MIlitară numărul 5.

”Se prelungeşte măsura suspendării zborurilor spre şi dinspre Spania pentru 14 zile, din 31 martie 2020, ora 18.00. Se prelungeşte măsura suspendării zborurilor din şi dinspre Italia, din 6 aprilie 2020”, a anunţat, luni seară, Bogdan Despescu.

Acesta a mai anunţat că, prin articolul 3 s-a completat articolul 3 din Ordonanţa militară 4, respectiv: ”Persoanele care părăsesc locul unde au fost carantinate vor relua ciclul de 14 zile suportând cheltuielie şi vor răspunde penal. Cei care vor fi în afara spaţiului de izolare vor intra în carantina 14 zile, vor suporta cheltuielile şi vor răspunde penal. Măsura se aplică începând cu data publicării în Monitorul Oficial”.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Avarie la conductele administrate de RADET

Tue Mar 31 , 2020
Ca urmare a apariției unei avarii pe infrastructura de transport a agentului termic preluată în administrare de R.A.D.E.T. Constanța, nu se furnizează energie termică în data de 31.03.2020, începând cu ora 7:00, la punctele termice 86, 160, 161, 247 care deservesc zonele : Big, 2 Cocoși, Pod IPMC, Zona Depozite. […]
radet constanța

V-ar putea interesa și: