Sudul litoralului are o faleză modernizată cu fonduri europene între Mangalia și Saturn

Faleza din Saturn

Primăria Municipiului Mangalia a anunțat, pe 15 septembrie, finalizarea proiectului „Lucrări de amenajare și modernizare zone de interes turistic – sudul litoralului (Mangalia – Saturn)”.

Conform datelor tehnice din proiect, lucrările de modernizare a falezei s-au desfășurat pe o suprafață de 2,5 km, de la hotel Paradiso până la ieșirea pe cordonul Saturn-Venus. Acestea s-au derulat pe patru tronsoane de intervenție, astfel că noua zonă de promenadă a Mangaliei a devenit un punct de atracție turistică, pe lângă Aleea Teilor și Piața Republicii, alte două proiecte realizate cu fonduri UE.

Lucrările pe cele patru zone supuse modernizării au vizat montarea granitului pe zidul de gardă nou construit, pavarea întregii suprafețe, precum și montarea noilor stâlpi de iluminat ambiental. Modernizarea sistemului de iluminat public pe întreaga lungime a falezei a inclus 164 de stâlpi de iluminat și 439 corpuri de iluminat arhitectural, încastrate în coronament.

Principala zonă de atracție a falezei pietonale Mangalia-Saturn este reprezentată de punctul de belvedere, prevăzut cu alei de acces, conform planurilor. Umbrirea zonei de ședere a fost realizată printr-o construcție cu o structură metalică.

Principala zonă de atracție a falezei pietonale Mangalia-Saturn este reprezentată de punctul de belvedere, prevăzut cu alei de acces, conform planurilor. Umbrirea zonei de ședere a fost realizată printr-o construcție cu o structură metalică.
Punctul de belvedere

Potrivit primarului Radu Cristian, PNL, în perioada următoare, vor demara lucrările de modernizare la falezele din alte stațiuni aparținând de Primăria Mangalia.

Faleza din Jupiter și zona „La Steaguri” au fost modernizate în urmă cu câțiva ani, tot cu fonduri UE.

V-ar putea interesa și: Ministrul Turismului spune că litoralul românesc este scump „în anumite situații”

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaOne thought on “Sudul litoralului are o faleză modernizată cu fonduri europene între Mangalia și Saturn

  1. zidul ala inalt din mangalia de pe faleza contra debarcarii rusilor mai exista ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Restricții de circulație pe podurile dunărene până de Crăciun

Thu Sep 15 , 2022
DRDP Constanța a anunțat că, în perioada 19.09.2022 – 22.12.2022, în vederea continuării lucrărilor de reabilitare, se vor institui restricții de circulație pe podul de la Cernavodă și pe podul peste Brațul Borcea, astfel: Podul peste Brațul Borcea în perioada 19.09.2022 – 22.12.2022 se va închide circulația rutieră pe benzile […]