Sudul litoralului are o faleză modernizată cu fonduri europene între Mangalia și Saturn

Faleza din Saturn

Primăria Municipiului Mangalia a anunțat, pe 15 septembrie, finalizarea proiectului „Lucrări de amenajare și modernizare zone de interes turistic – sudul litoralului (Mangalia – Saturn)”.

Conform datelor tehnice din proiect, lucrările de modernizare a falezei s-au desfășurat pe o suprafață de 2,5 km, de la hotel Paradiso până la ieșirea pe cordonul Saturn-Venus. Acestea s-au derulat pe patru tronsoane de intervenție, astfel că noua zonă de promenadă a Mangaliei a devenit un punct de atracție turistică, pe lângă Aleea Teilor și Piața Republicii, alte două proiecte realizate cu fonduri UE.

Lucrările pe cele patru zone supuse modernizării au vizat montarea granitului pe zidul de gardă nou construit, pavarea întregii suprafețe, precum și montarea noilor stâlpi de iluminat ambiental. Modernizarea sistemului de iluminat public pe întreaga lungime a falezei a inclus 164 de stâlpi de iluminat și 439 corpuri de iluminat arhitectural, încastrate în coronament.

Principala zonă de atracție a falezei pietonale Mangalia-Saturn este reprezentată de punctul de belvedere, prevăzut cu alei de acces, conform planurilor. Umbrirea zonei de ședere a fost realizată printr-o construcție cu o structură metalică.

Principala zonă de atracție a falezei pietonale Mangalia-Saturn este reprezentată de punctul de belvedere, prevăzut cu alei de acces, conform planurilor. Umbrirea zonei de ședere a fost realizată printr-o construcție cu o structură metalică.
Punctul de belvedere

Potrivit primarului Radu Cristian, PNL, în perioada următoare, vor demara lucrările de modernizare la falezele din alte stațiuni aparținând de Primăria Mangalia.

Faleza din Jupiter și zona „La Steaguri” au fost modernizate în urmă cu câțiva ani, tot cu fonduri UE.

V-ar putea interesa și: Ministrul Turismului spune că litoralul românesc este scump „în anumite situații”


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Sudul litoralului are o faleză modernizată cu fonduri europene între Mangalia și Saturn

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Restricții de circulație pe podurile dunărene până de Crăciun

joi sept. 15 , 2022
DRDP Constanța a anunțat că, în perioada 19.09.2022 – 22.12.2022, în vederea continuării lucrărilor de reabilitare, se vor institui restricții de circulație pe podul de la Cernavodă și pe podul peste Brațul Borcea, astfel: Podul peste Brațul Borcea în perioada 19.09.2022 – 22.12.2022 se va închide circulația rutieră pe benzile […]

V-ar putea interesa și: