Suma fabuloasă pe care vrea să o plătească Primăria Constanța ca subvenție la căldură

Consilierii locali din Constanța sunt chemați astăzi în ședința de consiliul local să voteze subvenția pe care o va acorda primăria abonaților la sistemul centralizat de încălzire.

Primarul Vergil Chițac propune ca prețul pentru populație al energiei termice furnizată de către societatea Termoficare Constanța SRL în municipiul Constanța să fie de 325 lei per gigacalorie inclusiv TVA, pentru perioada 1 noiembrie – 31 decembrie 2021.

Prețul local practicat de către Termoficare Constanța SRL pentru energia furnizată prin rețeaua de transport rețelele de distribuție ale punctelor termice centralelor termice de cvartal și are centralelor termice de bloc este de 1034,78 lei/gigacalorie. Subvenția unitară acordată de către Primăria Municipiului Constanța inclusiv TVA este de 709,78 lei GCal. 

„Diferența dintre prețul local format din prețul de producere tarifele de transport distribuție și furnizarea energiei termice și prețul local pentru populație al energiei termice se suportă din bugetul de venituri și cheltuieli al municipiului Constanța și poate fi acordată în avans.”, se arată în propunerea de hotărâre de consiliul local.

Societatea Termoficare Constanța, prin directorul Liviu Popa, a calculat că valoarea subvenției acordate în lunile noiembrie și decembrie se ridică la 42.293.790 de lei. 

Asta înseamnă o medie de 693.340 de lei pe zi, adică 28.890 de lei pe oră sau 481 de lei pe minut, în fiecare minut din acest an.

COMPLETARE 30 septembrie:

Proiectul nu a trecut. Consilierii USR au cerut o subvenție mai mare.

„USR a cerut păstrarea tarifului de 250 de lei la consumator. La tariful de 1034 de lei, subvenția trebuia să fie de 784 de lei. Pe măsură recepționării lucrărilor la infrastructura (investițiile in curs) tariful standard urmează să scadă deci și subvențiile se vor diminua existând posibilitatea transferului de la un an la altul a unor valori peste plafon admis pana la rezolvarea problemei.”, au spus reprezentanții USR PLUS.

Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Facebook, și pe Google News.

energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Un comentariu

  • dan t. coman

    Multi duntre cei conectati la radet lucrează in administratia locala ori centrala si au salarii de mii de €€€ pe lună, normal ca vor trebui subventionati la gramadă ca sa nu poată exista nici un dubiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.