Suma fabuloasă plătită de un bucureștean pentru a închiria de la primărie un loc de parcare

Sunt câteva orașe din România unde locurile de parcare rezidențiale se scot la licitație, dacă există mai mulți doritori. De pildă Iași, Brașov, Buzău, dar și sectorul 3 din capitală (nu și celelalte). Recent, un bucureștean a licitat o sumă fabuloasă pentru a avea un loc de parcare timp de un an, scrie SpotMedia.

Numărul autoturismelor înmatriculate în oraș a ajuns, la începutul acestui an, la nu mai puțin de 1.227.038, potrivit statisticii Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Cele mai multe dintre aceste mașini mici care aglomerează șoselele ajung să fie parcate printre blocuri, pe carosabil sau pe trotuare, indiferent dacă ele aparțin unor persoane fizice sau unor companii (care adesea le lasă tot în grija angajaților tocmai pentru ca aceștia să găsească singuri locuri în care să parcheze – n.red.).

Marea problemă este că, la acest moment, cele 7 primării din București nu pot asigura suficiente locuri de parcare.

PMB gestionează – prin Compania Municipală Parking SA – 11.956 de locuri de parcare publice cu plată. Dar pe aceste locuri, de regulă, parcarea se plătește la oră. Și nu e ieftină. Așa că nu sunt locuri accesibile pentru parcare îndelungată, ci doar spații în care să-ți lași mașina o oră-două, ocazional.

Cele 6 primării de sector au, împreună, circa 230.000 de locuri de parcare de reședință, pe care le atribuie în baza unor regulamente proprii. Condițiile de acordare a unui loc de parcare de reședință diferă, de la sector la sector.

Dintre toate primăriile, cea a Sectorului 1 are cele mai puține locuri de parcare de reședință (9.974) iar Primăria Sectorului 3 are cel mai mare număr de locuri de parcare, adică în jur de 80.000, după cum rezultă din datele comunicate, la solicitarea spotmedia.ro, de toate cele 6 primării de sector.

Dintre toate aceste primării, cea a Sectorului 3 este și singura din București care organizează licitații pentru locurile de parcare de reședință.

Cu alte cuvinte, dacă un loc e liber și îl solicită mai multe persoane, acestea trebuie să liciteze. Primește locul cel care plătește cel mai mult. Această sumă se achită o singură dată. În anii următori, câștigătorul licitației își va păstra dreptul de a folosi locul de parcare, dacă încă îndeplinește condițiile impuse de primăria de sector prin regulament și își achită la timp taxa.

Recomandare: Florin Cocargeanu, viceprimar Constanța: „Dacă ai loc de parcare de 5 ani, va deveni disponibil în aplicație. Îl obține cine e mai rapid. Eu am susținut licitația”

„Precizăm faptul că cea mai mare sumă cu care s-a câștigat, în anul 2021, un loc de parcare prin procedura de licitație publică cu strigare a fost de 30.700 de lei. Suma cuprinde taxa de parcare anuală. Locul de parcare este situat pe str. Fizicienilor”, a transmis Primăria Sectorului 3, la solicitarea spotmedia.ro.

Cu alte cuvinte, ca să prindă un loc de parcare liber și să aibă dreptul de a-l închiria de la primărie, un bucureștean a achitat puțin peste 6.200 de euro. Sunt bani cu care și-ar fi putut cumpăra o mașină second-hand. De asemenea, suma reprezintă mai mult decât jumătate din prețul unei variante cu dotări de bază a unei Dacii Logan.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Astăzi este Ziua Navigatorului. „O meserie deloc de invidiat, dar unică” FOTO VIDEO

sâm iun. 25 , 2022
Sindicatul Liber al Navigatorilor a organizat, sâmbătă, la Seamens Club Constanța, un eveniment devenit deja tradițional, cu ocazia Zilei Internaționale a Navigatorului. A fost prezentă multă lume, mai ales că a fost organizat în format fizic după doi ani de pandemie. Gazda, Adrian Mihălcioiul, președintele SLN, i-a întâmpinat, printre alții, […]
SLN-Ziua-Internationala-a-Navigatorului

V-ar putea interesa și: