Suma record cu care s-a adjudecat un loc de parcare scos la licitație

licitatie locuri parcare constanta

În Constanța, un loc de parcare se poate închiria de la primărie cu puțin peste 200 de lei. Închirierea se face pe principiul „primul venit, primul servit”. Cine a fost mai rapid sau a avut pile are loc de parcare. Cine depune cerere acum, nu primește nimic.

În alte orașe ale României, primăriile scot la licitațiile locurile pentru care sunt mai multe solicitări. Nu o fac neapărat pentru că așa vor, ci pentru că așa a decis instanța.

Pentru că șoferii își doresc să aibă parcare, la licitație se ajunge la sume impresionante.

Recent, un şofer a dat 6.510 de lei pentru un loc de parcare valabil un an, în cartierul Mazepa 2.

Primăria a oferit spre închiriere locuri de parcare în cinci zone din oraş. Acolo unde există mai multe rezervări pe acelaşi loc, se organizează licitaţie. 

„S-au atribuit locuri de parcare cu sume cuprinse între 120 de lei, suma stabilită de Consiliul Local în situaţia în care există o singură solicitare pentru un singur loc de parcare, şi 6.510 lei.”, a declarat Petrica Pațilea, purtător de cuvânt Primăria Galați. 

Bărbatul a achitat deja suma.

Vecinii spun că preţul este prea mare şi ar folosi banii pentru a-şi cumpără o maşină la mâna a doua sau o vacanţă de vis. 

La ultima sesiune organizată de primărie au fost licitate 120 locuri de parcare. Un sfert dintre acestea au costat peste 1.000 de lei.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Coadă de 8 ore la intrarea în Turcia, de 3 ore la intrarea în Grecia. Ce sfaturi are Ministerul Afacerilor Externe

Fri Apr 22 , 2022
Ministerul Afacerilor Externe avertizează, vineri seară, că timpul de aşteptare pentru intrarea pe cale terestră din Bulgaria în Turcia este estimat la 6-8 ore, din cauza afluxului mare de turişti. De asemenea, este aglomeraţie la trecerea graniţei din Bulgaria în Grecia, timpul de aşteptare fiind estimat la 2-3 ore. „În […]