Sunset Sea-mphony se întoarce în Constanța pentru al cincilea an consecutiv

sunset sea-mphony

Vești bune pentru iubitorii de muzică din Constanța, dar și din restul țării: Sunset Sea-mphony, un eveniment devenit deja tradiție, se întoarce la malul mării.

Anul acesta, vorbim despre o ediție „In Memoriam Răzvan Metea”, cel care a înființat și a condus timp de 10 ani orchestra Bigg Dimm a’Band trecând în neființă în urmă cu trei luni, la doar 43 de ani.

Proiectul „Sunset Sea-mphony 2021” este finanțat de Primăria Municipiului Constanța și organizat de Asociația Culturală Georgiana Rusu, în parteneriat cu Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret Constanța și Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj Napoca. Bugetul total al proiectului este de 275.000 lei, reprezentând 250.000 lei – finanțare asigurată de municipiul Constanța și 25.500 lei – contribuție proprie a beneficiarului. Sponsor este Infinity Art Dental.

Organizatorii v-au obișnuit cu o surpriză în fiecare an. În 2021, aceasta constă în faptul că evoluția orchestrei din Cluj va fi completată cu interpretare vocală, oferită de grupul pop-opera „Ad Libitum Voices. Înființat în 2012, grupul este format din Tiberius Simu, Sergiu Coltan, Vlad Morar și Cristian Ignuța, doi tenori, un bariton și un bas, colaboratori ai Operei Naționale Române din Cluj-Napoca. „Ad Libitum Voices” este, incontestabil, cel mai bun grup pop-opera din România, cunoscând consacrarea națională prin accederea în marea finală a emisiunii X-Factor – ediția din 2017 și prin concertul susținut în deschiderea semifinalei Eurovision România 2018.

 „Sunset Sea-mphony” propune, în această vară, câte două concerte pe zi, în perioada 4 – 8 august. Primul concert zilnic va avea loc în Parcul Arheologic Constanța, între orele 19:00 și 20:00, cel de-al doilea fiind programat pe faleza Cazino Constanța, în zona grupului statuar „Pescarii”, între orele 21:00 și 22:00.

Din repertoriu vor face parte 73 de piese celebre de muzică simfonică precum și adaptări pentru interpretarea cu instrumente clasice ale unor melodii cunoscute, evergreen-uri, șlagăre, hit-uri pop-rock, cântece cunoscute de muzică populară românească, melodii de pe coloana sonoră a unor filme și seriale celebre. Vom prezenta întreaga listă zilele viitoare.

 Accesul spectatorilor la concerte va fi GRATUIT. Organizatorii vor lua toate măsurile stabilite de legislație pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Proiectul este inclus în agenda de activități a programului Constanța – Capitala Tineretului din România 2021 – 2022.

Proiect: Sunset Sea-mphony 2021

Valoarea totală a proiectului: 275.000 lei

Iată câteva imagini de la evenimentele precedente.


energia residence
Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.