Sunteți invitați în ”Grădina Artelor” – un spațiu cultural în Parcul Tăbăcărie

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

„Primăvara artelor“, proiectul inițiat în 2008 de către Facultatea de Arte a Universității „Ovidius“ din Constanța, debutează, în acest an, pe 1 Martie! Maratonul de evenimente artistice se va desfășura într-un spațiu creat special pentru adolescenţi şi tineri, în aer liber, pe malul Lacului Tăbăcărie, în apropiere de Ţara Piticilor. Aici, ei vor regăsi coordonatele spaţiilor lor preferate, fie că vorbim de concerte de muzică de toate genurile, expoziţii, sporturi, extreme sau nu, cafenele, ateliere în care pot realiza obiecte de artă plastică sau pot crea în dimensiunea eco, produse unice, handmade. Acest spaţiu, atât de necesar, localizat în inima verde a oraşului, se intitulează „Grădina artelor“ şi va găzdui, până pe 15 martie, în fiecare zi, concerte, spectacole de teatru, expoziții, instalații urbane, happening-uri și workshop-uri, organizate de către studenți și masteranzi de la toate specializările Facultății de Arte, alături de profesori coordonatori. Cum anul trecut conceptul-cheie al evenimentului a fost „Artele coboară în stradă“ și ele au mereu nevoie de spații noi, neconvenționale, de această dată Artele ajung în Parcul Tăbăcărie.
Constănțenii vor găsi în „Grădina artelor“ și mărțișoare și produse handmade lucrate cu pasiune, într-o diversitate de stiluri, special pentru această perioadă a anului, de către studenți și artiști.

Toate acestea le veţi găsi în cadrul ediției 2017 a „Primăverii artelor“, care se deschide miercuri, 1 martie, de la ora 18.00, în Parcul Tăbăcărie. Un saxofon, un pian și o vioară vă așteaptă în „Grădina artelor“, pentru a petrece o seară de neuitat, la un ceai fierbinte, alături de studenții de la Arte. În plus, puteți admira picturile și instalațiile urbane ale studenților și profesorilor de la specializarea Artă plastică, care își vor muta atelierele aici, în aer liber, pe tot parcursul evenimentului.

În acest an, cu ocazia Anului Omagial Ovidius, în care aniversăm 2.060 de ani de la nașterea poetului și comemorăm 2.000 de ani de la moartea sa, „Primăvara artelor“ va readuce în prim-plan amfiteatrul din Parcul Tăbăcărie, care va deveni scena mai multor spectacole de teatru, susţinute în fiecare weekend de către studenți-actori de la Facultatea de Arte a Universităţii „Ovidius“ din Constanţa.

”Vă așteptăm în „Grădina artelor“ pentru experiențe autentice într-un loc feeric, plin de energie și spirit artistic. Scena este deschisă tuturor elevilor, liceenilor și studenților talentați, care vor să performeze în fața publicului. Ne puteți scrie pe pagina noastră de Facebook, Gradina Artelor, și vom include momentele voastre în programul „Primăverii artelor“. Acest spaţiu vă aparţine, transformaţi-l în studioul vostru de creaţie!
Evenimentul este susținut de Primăria Municipiului Constanța și Asociația Culturală Mișcarea Teatrală pentru Educația Tineretului”, spun organizatorii.

Articole recente

Constanta-financiara-sigla-jpg
Mitshubishi
Teasing_Tucson Exclusiv Auto
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.