Sunwaves – numai 5.000 de participanți în două zile, 18 oprite la intrare pentru că aveau droguri la ele

Festivalul Sunwaves a strâns numai 5.000 de participanți în două zile, potrivit datelor furnizate Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța.

Au fost 3.000 în prima zi și 2.000 în a doua.

Jandarmii spun că n-au înregistrat incidente grave.

În ceea ce privește prevenirea și combaterea consumului ilicit de droguri, au fost oprite din a participa la festival 18 persoane depistate având asupra lor substanțe interzise, în cele două zile.

Structurile Ministerului Afacerilor Interne au efectuat verificări și controale specifice, dintre care peste 196 de verificări în aplicația eDAC,  3 persoane au fost amprentate și fotografiate și 7 societăți comerciale au fost verificate.

„Măsurile proactive și dispozitivul preventiv, integrat de ordine publică din zona festivalului, format din lucrători ai Ministerului Afacerilor Interne (Jandarmerie, Politie, IGI, BCCO), au urmărit verificarea respectării regulilor de comportament, realizarea în siguranță a accesului, precum și gestionarea rapidă a oricăror evenimente. Astfel, obiectivul de prevenire a fost atins și nu au fost înregistrate incidente de ordine publică.”, au spus jandarmii.

Specialiștii din cadrul Agenției Naționale Antidrog au realizat o serie de activități cu caracter preventiv, atât premergător începerii festivalului, cât și pe perioada de desfășurare a evenimentului, în urma cărora 312 persoane interesate au fost informate și consiliate cu privire la efectele și riscurile asociate consumului de substanțe interzise, reducerea consecințelor negative asociate consumului, precum și modalitatea prin care pot cere sprijin în caz de urgență.

Festivalul are loc în Mamaia nord.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cartierul din Constanța în care lebedele înoată printre gunoaie

vin mai 3 , 2024
Mulți constănțeni și-au cumpărat terenuri și au construit case în cartierul Palazu Mare, sperând să aibă parte de liniște și de o zonă cochetă. Din păcate, n-a fost așa. Zona a fost împânzită rapid de blocuri construite de rechini imobiliari, cu acceptul autorităților, cărora nu le-a păsat nici că multe […]

V-ar putea interesa și: