Superbul Cazino din Constanța își arată din nou frumusețea

Constanța se pregătește să-și revadă frumosul Cazino. Și Cazinoul va revedea Constanța, după ce doi ani a stat cu schele pe el.

Astăzi, 19 august, a început demontarea schelei. Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și AdministrațieiCseke Attila a ajuns la Cazino de dimineață. Ing, Petre Badea, director general Aedificia Carpaţi, antreprenorul general al lucrărilor, alături de ing. Marius Stan, managerul de proiect, îl informează despre stadiul lucrărilor.

Lucrările de consolidare şi reabilitare au fost realizate în proporţie de 57%, a anunțat Ministerul Dezvoltării.

Au fost finalizate lucrările la faţada de nord a clădirii şi a turnurilor cu berbeci şi au fost înlăturate elementele de protecţie, clădirea fiind astfel vizibilă publicului larg care frecventează faleza Cazinoului sau Acvariul din Constanţa, conform ministerului.

„Dezvelirea Cazinoului din Constanţa, clădire unică şi reprezentativă a României, a cărei reabilitare este prioritară pentru Guvern, a fost un moment unic astăzi dimineaţa. Lucrările de reabilitare finalizate până acum subliniază monumentalitatea acestei superbe clădiri construite în stil Art Nouveau”, a declarat ministrul Cseke Attila.

Proiectul vizând Cazinoul, cu o finanţare în valoare de aproape 90 de milioane de lei asigurată de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii, vizează consolidarea şi reabilitarea clădirii, ale cărei lucrări, realizate în prezent în proporţie de 57%, au în vedere consolidarea în vederea punerii în siguranţă, refacerea instalaţiilor, modernizarea celor existente şi realizarea de noi instalaţii conform normativelor în vigoare, reabilitarea zidului de sprijin, de apărare împotriva valurilor, refacerea balustradei metalice conform soluţiei originare şi a parapetului în stil Art Nouveau, sistematizarea verticală şi sistemele de captare a apelor pluviale cu canalizare pluvială şi cu sisteme de degivrare, sistemele de sonorizare exterioară şi interioară, iluminatul arhitectural interior şi exterior.

Lucrările la interior vor mai dura multe luni.

Foto: Cazino Constanța

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

O navă cu migranți, descoperită în dreptul localității Vama Veche FOTO VIDEO

Fri Aug 19 , 2022
O navă plină cu migranți a fost descoperită de Poliția de Frontieră în dreptul localității Vama Veche, vineri dimineață. „A fost identificată o nava cu migranți, la aproximativ 30 mile est de Vama Veche. Acum este adusă în portul Constanța.”, au declarat reprezentanții instituției. „Sunt aproximativ 70 de persoane. Au […]