Superman Challenge, o provocare periculoasă de pe TikTok, trimite zeci de copii la spital

TikTok deschide din nou „Cutia Pandorei” a controversei, după ce o provocare populară, numită Superman Challenge, a trimis peste 20 de copii cu fracturi și traumatisme grave la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București.

Managerul spitalului, Alexandru Ulici, trage un semnal de alarmă cu privire la pericolul acestor trenduri virale și responsabilitatea părinților în educarea copiilor despre riscurile lor.

Fenomenul a ajuns și în școlile din municipiul Constanța.

„Am avut 20 de pacienți cu fracturi și traumatisme importante”

Într-o declarație acordată presei, Alexandru Ulici a precizat că, de la finalul săptămânii trecute, spitalul a primit un număr tot mai mare de copii răniți în urma acestei provocări. În doar o zi, 20 de pacienți s-au prezentat cu fracturi grave, iar doi dintre aceștia au necesitat intervenții chirurgicale pentru fracturi de humerus și antebraț.

„De vineri au început să apară pacienți cu fracturi în urma unui așa-zis challenge pe TikTok, se cheamă Superman Challenge. Dacă inițial fenomenul părea anodin, numărul de pacienți a crescut progresiv. Tragem un semnal de alarmă pentru că pare a fi un fenomen îngrijorător, periculos pentru copii”, a declarat Ulici.

Cum funcționează provocarea Superman Challenge

Provocarea presupune ca adolescenții să imite mișcarea emblematică a supereroului Superman, aruncându-se înainte cu brațul întins, fără a avea protecție sau sprijin. În multe cazuri, participanții sunt lăsați intenționat să cadă pe podea sau pe alte obiecte dure, ceea ce duce la răni serioase.

„Se aruncă cu mâna în față, spunând că sunt Superman, și ceilalți îi lasă să cadă lovindu-se de alte obiecte, de podea. Sunt fracturi, este suficient de periculos”, a explicat Ulici.

Vindecarea, un proces lung și dureros

Managerul spitalului a mai explicat că fracturile cauzate de această provocare necesită o perioadă de recuperare de aproximativ o lună, însă în unele cazuri timpul poate fi mult mai mare, mai ales în funcție de gravitatea leziunilor. Pe lângă durerea fizică, aceste răni afectează și viața școlară și socială a copiilor.

„Își pot rata atât cursurile, cât și vacanța din cauza unor accidentări complet inutile”, a avertizat medicul.

Un apel la responsabilitate pentru părinți și adolescenți

Fenomenul ridică noi întrebări despre impactul rețelelor sociale asupra tinerilor și despre lipsa unor mecanisme eficiente de control și moderare a conținutului viral. Alexandru Ulici subliniază că părinții trebuie să joace un rol activ în educația copiilor lor, explicându-le pericolele unor astfel de provocări.

„Părinții trebuie să le explice copiilor că nu este regulă să participe la astfel de provocări”, a adăugat managerul.

Aceasta nu este prima dată când TikTok este în centrul unei controverse legate de sănătatea și siguranța utilizatorilor săi. Provocările periculoase au devenit o problemă recurentă, punând în pericol viața tinerilor și atrăgând critici dure la nivel global.

Concluzie

Superman Challenge este doar ultimul exemplu al riscurilor pe care le aduce participarea necontrolată la trenduri virale. Autoritățile și părinții trebuie să ia măsuri pentru a preveni astfel de incidente, iar platformele de social media au responsabilitatea de a monitoriza și limita conținutul care poate pune vieți în pericol.

Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Superman Challenge, o provocare periculoasă de pe TikTok, trimite zeci de copii la spital

  1. Caricatura aia de inspectorat de ce nu trimite o informare scolilor ca noi parintii sa fim informati? Putini parinti citesc presa.
    Bine ca ne trimit pe grupurile parintilor toate prostiile de regulamente de carton. Educatie nu mai stie sa faca.
    Dar cine sa priceapa dintre incompetentii aia cu directorii acoliti politic??

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul următor

O sută de afaceri fondate de migranți

mar dec. 3 , 2024
Folosești un telefon Apple sau un iPhone? Dacă migrația nu ar fi fost permis, nu ar mai fi existat. Steve Jobs, fondatorul companiei, era fiul unui imigrant sirian, Abdulfattah Jandali. Deși Steve Jobs nu a fost imigrant, această legătură ar putea fi considerată un exemplu de influență culturală a migranților […]

V-ar putea interesa și: