Supraviețuitorul din avionul prăbușit la Tuzla a fost operat. Este în reanimare, dar conștient

avion prăbușit tuzla
S-a acordat primul ajutor la fața locului

Supraviețuitorul din avionul prăbușit la Tuzla a fost operat a fost operat de medicii de la Spitalul Județean Constanța. Mai exact, de dr. Marius Militaru, șeful Secției de Chirurgie Cardiacă.

Managerul Spitalului Judeţean Constanţa, Cătălin Grasa, a oferit detalii despre acest caz, într-o conferință de presă.

„La ora 16:50 (n.r. ieri) pacientul a ajuns cu elicopterul SMURD adus în UPU, în camera de resuscitare. A fost preluat de echipa de gardă. Din acel moment au început, pe lângă tratamentul de stabilirare, au început investigaţiile. Computerul tomograf ne-a pus în evidenţă prezenţa unui hematom periaortic cu hemopericard, fracturi costale pe stângă, hemotorax bilateral minim pe ambele părţi. De asemenea, avea contuzii faciale, fractură piramidă nazală, maxilar şi scapulă dreaptă. Atunci, pe acel hematom s-a ridicat suspiciunea de ruptură de aortă şi echipa de gardă, cu domnul doctor Militaru, a putut interveni în scurt timp. La o oră şi jumătate era în blocul operator şi a început intervenţia chirurgicală”, a precizat managerului Spitalului Judeţean Constanţa, Cătălin Grasa.

Dr. Marius Militaru a precizat că pacientul a fost dus direct în sala de operație, cu suspiciunea „ruptură de aortă” și a precizat că intervenția chirurgicală a durat trei ore.

„Am primit un pacient politraumatizat, în accident de avion, cu suspiciunea de ruptură de aortă. L-am trimis direct în sala de operaţii, l-am deschis prin toracotomie. Asta era leziunea care îi cauza moartea în doar câteva minute dacă nu interveneam. Se produce prin accidente de maşină, cel mai des, sau avion. 80% mor la faţa locului. Am găsit o aortă cu vase complet ruptă. Am reuşit să îi pun o bucată de proteză. Funcţionează, este în reanimare, încă intubat, dar conştient. Mişcă mâinile şi picioare şi vom vedea evoluţia următoare. Să sperăm că va fi bine. Intervenţia a durat vreo trei ore. Ortopedul a fost în sală după ce am rezolvat problema acută. Ortopedic, are facturi minore, care nu îi pun în pericol viaţa. Îl ţinem intubat în continuare, mâine dimineaţă îi facem un CT de control. Evoluţia este bună”, a precizat doctorul Marius Militaru.

Marius Militaru a fost cercetat de către DNA

Medicul șef Marius Militaru a fost reținut, împreună cu doi medici anesteziști, în data de 15 decembrie 2014, în urma unui flagrant organizat de DNA chiar în Secția de Chirurgie Cardiovasculară a Spitalului Județean Constanța. Mita de 3000 de lei ar fi fost solicitată de la denunțător, în două rânduri, în schimbul unei operații pe cord deschis. În mai puțin de o lună, la 13 ianuarie 2015, DNA i-a trimis pe cei trei medici în judecată. Cei doi anesteziști au semnat un acord de recunoaștere, dosarul s-a disjuns, fiind condamnați, în 2015, la pedepse cu suspendare. Medicul șef al Secției de Chirurgie Cardiovasculară a negat acuzațiile. La începutul anului 2019, a fost declarat NEVINOVAT de către Curtea de Apel Constanța.

Tragedia aviatică a avut loc în Tuzla, cu o aeronavă aparținând aeroportului privat Regional Air Services.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Aeroportul Tuzla „regretă profund” moartea pilotului

Fri Feb 22 , 2019
Aeroportul Tuzla, o instituție privată care deține avionul care s-a prăbușit în data de 21 februarie, soldat cu decesul unei persoane, a trimis astăzi un comunicat de presă în care spune că „regretă profund” moartea pilotului. „Intreaga echipa a aeroportului Tuzla regreta profund pierderea pilotului Radu Serghei in accidentul care […]
accident aviatit tuzla decedat 21 februarie 2019