Surpriză: românii au o putere de cumpărare mai mare decât grecii sau ungurii

bani lei

Poate că nu vă așteptați la asta, dar românii au o putere de cumpărare peste cea a grecilor, a ungurilor și a bulgarilor, conform celor mai recente estimări privind consumul individual efectiv, publicate, luni, de Eurostat.

Conform sursei citate, în aul 2020, România avea un consum anual efectiv situat la 79% din media UE. Altfel spus, românii au o putere de cumpărare cu 21% sub media Uniunii Europene.

În clasamentul UE al consumului anual efectiv, România (79%) este la egalitate cu Estonia și peste 6 țări: Bulgaria (61), Croația (67), Ungaria (69), Letonia (72), Slovacia (73) și Grecia (78).

Thumbnail

Cea mai mare putere de cumpărare, exprimată prin acest indicator al consumului individual efectiv, o au locuitorii din Luxemburg – 131% din media UE sau, altfel spus, cu 31% peste media UE. Urmează în top Germania (123) și Danemarca (121).

Thumbnail

Consumul individual efectiv (AIC) se referă la bunurile și serviciile consumate efectiv de gospodării. Cuprinde bunuri de consum și servicii achiziționate direct de gospodării, precum și servicii furnizate de instituții non-profit și de guvern pentru consum individual (de exemplu, servicii de sănătate și educație).


energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaOne thought on “Surpriză: românii au o putere de cumpărare mai mare decât grecii sau ungurii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Traficul prin porturile maritime românești, în scădere cu 3,1%. Nu stăm deloc bine în Europa

Mon Jun 21 , 2021
Transportul portuar maritim a înregistrat în primele trei luni ale anului în curs o scădere cu 3,1% faţă de trimestrul I din 2020, volumul mărfurilor descărcate crescând cu 0,5%, în timp ce volumul de mărfuri încărcate s-a diminuat cu 6,3%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică. România este pe locul […]
port constanța