Surprizele de pe lista candidaților USR PLUS la parlamentare

Ramona Dinu USR
Ramona Dinu, actualul senator USR Constanța, nu a mai prins un loc eligibil

USR Constanța și PLUS Constanța și-au desemnat, prin alegeri interne separate, candidații la alegerile parlamentare. În urma protocolului semnat, USR și PLUS vor forma o alianță electorală pentru alegerile ce vor avea loc pe data de 6 decembrie 2020.

Pe listă sunt și câteva surprize. Să începem însă cu ceea ce era evident. Pe primul loc la Camera Deputaților este Stelian Ion, cel mai activ parlamentar constănțean, care s-a luptat în ultimii patru ani cu PSD în parlament. Nu avea, desigur, contracandidat.

Surprizele apar pe locurile doi și trei. Pe doi este, potrivit protocolului, Cristina Rizea, o doamnă care și-a început activitatea ca gestionar la un chioșc Telegraf, chioșc aflat în siajul tripletei Mazăre-Constantinescu-Strutinsky. Mai apoi, și-a deschis și închis, succesiv, mai multe firme la ea acasă, în Valu, unde ocupa funcția de director economic, deși firmele fie nu aveau angajați, fie aveau unul singur (deci chiar ea) sau doi. Cea mai recentă firmă a sa a avut în 2019 un profit lunar de numai 770 de lei. Detalii AICI.

Pe locul al treilea apare o altă surpriză: Dumitru Caragheorghe. A candidat pentru un post de consilier local, pe care l-a și obținut, din poziția de cap de listă, dar iată că renunță la el pentru a ajunge în parlament.

La Senat, pe primul loc este Remus Negoi, președintele Organizației Județene USR Constanța și candidat la funcția de președinte al CJC. Nu este o surpriză, merita această poziție, în opinia noastră.

O surpriză este însă poziția extrem de proastă – neeligibilă, desigur – pe care a obținut-o actualul senator USR de Constanța, singurul, de altfel: Ramona Dinu. Aceasta s-a clasat pe locul cinci în preferințele colegilor, sub unele numele fără notorietate, un indiciu al faptului că USR-iștii nu au fost deloc mulțumiți de activitatea sa în camera superioară a Parlamentului.

„Am aşteptat ani la rând ca politica românească să nu mai fie privită ca o scenă cu multe reflectoare şi să devină un mediu de coagulare a energiilor mai multor oameni în sensul binelui întregii societăţi. Treptat, am înţeles că schimbarea către care năzuiam se va putea produce doar prin implicare. Am lăsat de-o parte aproape 20 de ani de carieră academică şi, în 2016, am aderat la Uniunea Salvaţi România, hotărâtă să împărtăşesc viziunea mea despre politică bazată pe muncă bine făcută, nu pe exerciții de imagine golite de conţinut. Și în Senat am ales calea mai dificilă, dar calea corectă, a unui dialog de multe ori greoi cu autoritățile, care să fundamenteze orice decizie sau inițiativă legislativă.”, declara aceasta, pentru Constanța 100%, în primăvara acestui an. Detalii AICI.

Listele de candidați ai Alianței USR-PLUS la Constanța sunt următoarele:

CAMERA DEPUTAȚILOR

1. Stelian Ion – USR

2. Cristina Rizea – PLUS

3. Dumitru Caragheorghe – USR

4. George Gima – USR

5. Florin Stoian – PLUS

6. Valentin Jalbă – USR

7. Iulian Călin – PLUS

8. Mihai Constantin – USR

9. Dumitru Paris – USR

10. Mircea Fustașu – USR

11. Alexandru Bunghez – USR

SENAT

1. Remus Negoi – USR

2. Sorin Andrei – PLUS

3. Florin Timofte – USR

4. Doina Muțiu – PLUS

5. Ramona Dinu – USR

6. Ștefan Bitoleanu – USR

7. Adrian Burlibașa – USR

„Ne vor reprezenta în Parlament profesioniști în diferite domenii, oameni integri și energici, şi suntem convinși că USR PLUS va fi parte din majoritatea următoarei legislaturi. Echipa va fi condusă de Stelian Ion, care, așa cum l-a denumit Dacian Cioloș, a fost “comandantul” deputaților care s-au opus lui Dragnea, Iordache sau Nicolicea.”, au transmis reprezentanții USR PLUS, printr-un comunicat de presă.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Surprizele de pe lista candidaților USR PLUS la parlamentare

  1. Doamna Dinu și-a ajutat enorm echipa în campanie și nu numai, și era una dintre persoanele care chiar meritau să obțină din nou locul de parlamentar.
    Întreaga sa activitate dovedește eficiența sa și pe lânga asta, dorința de a face ceva pentru Constanța. Cifrele nu mint!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

CMSN: Cum arată 9 pui de broască țestoasă

Dum oct. 11 , 2020
Dacă vreți să vedeți cum arată nouă pui de broască țestoasă, dați o fugă la microrezervația din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța. Adică la Delfinariu. Veți vedea acolo o familie de broaște țestoase formată din părinți și din nouă pui de care au mare grijă. Cu […]
broasca testoasa

V-ar putea interesa și: