E oficial. Circa 1.500 de români din Italia, aduși în Constanța cu avioanele. Vor sta în carantină în Mamaia

O parte din românii din Spania care au cerut, zilele trecute, să fie repatriați

UPDATE 21 martie, ora 00.32. Informația a fost confirmată oficial de președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu. Reacția sa o puteți citi AICI.

Începând de sâmbătă, circa 1.500 de români aflați în Italia vor fi aduși în Constanța. Cei mai mulți dintre aceștia vor sta în carantină în hoteluri din stațiunea Mamaia.

Dimineață, informația apăruse ca un simplu zvon. Seara, a devenit mai mult decât atât. Problema s-a discutat în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Surse oficiale din CJSU spun că informația este adevărată și că se fac pregătiri pentru a-i primi pe cei din diaspora.

Primele două avioane aterizează sâmbătă. Vor avea la bord 309 persoane. Recomandarea Ministerului de Interne este ca aceștia să rămână în județul Constanța. Din informațiile noastre, vor fi cazați în hoteluri din Mamaia. Toate cheltuielile sunt suportate de statul român.

Din păcate, Constanța nu are capacitate în spitale dacă un număr relativ mic din cei aduși sunt infestați cu Covid-19. Spitalul de Boli Infecțioase are 220 de paturi în total.

Prefectul județului Constanța, George Niculescu, nu a putut fi contactat până la această oră pentru un punct de vedere.

Aeronavele sunt operate de Compania Blue Air și vin din direcția Torino Italia, după cum urmează:

 • prima aeronava cu decolare la ora 06.50 (ora Italiei) și aterizare la ora 10.30 (ora României) cu aproximativ 120 pasageri la bord
 • a doua aeronavă cu decolare la ora 08.20 (ora Italiei) și aterizare la ora 12.00 (ora României) cu aproximativ 189 pasageri la bord.

„Aeronavele sunt înregistrate in regim de zbor regulat in scopul repatrierii cetățenilor romani in contextul COVID 19 prin vânzare de bilete de către compania BLUE AIR. Datele privind orele de operare cât și numărul de pasageri mai pot suferi modificări.”, spun sursele noastre.

COMPLETARE

Iată ce spune, oficial, Ministerul Afacerilor Externe, printr-un comunicat de presă.

„Comunicat de presă privind facilitarea revenirii în țară a unor cetățenilor români aflați cu titlu temporar în Italia

În continuarea eforturilor susținute pentru facilitarea revenirii în țară a unor cetățeni români aflați cu titlu temporar în străinătate și care au fost afectați de măsurile întreprinse de statele europene pentru gestionarea și prevenirea epidemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor au identificat mai multe variante de transport aerian care vor permite revenirea în țară a cetățenilor români, nerezidenți, care sunt lucrători sezonieri, afectați de restrângerea drastică a activităților economice în care erau angrenați în Italia, precum și a cetățenilor români care se află în Italia în situații deosebite, fără posibilități reale de a continua prezența pe teritoriul italian, ceea ce impune repatrierea acestora în cel mai scurt timp.

Detaliile privind organizarea acestor curse de tip charter vor fi comunicate în timp util cetățenilor români care se încadrează în criteriile enunțate mai sus.

O primă cursă va fi organizată dinspre Torino la data de 21 martie 2020.

Reînnoim apelurile făcute anterior privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esențiale și recomandarea ca turiștii sau cetățenii români aflați temporar în străinătate să revină de urgență în țară.

Totodată, facem apel la cetățenii români de a da dovadă de înțelegere și responsabilitate și de a evalua în mod responsabil oportunitatea călătoriilor în străinătate în acest moment. Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranța cetățenilor și posibilitatea acestora de revenire în țară. De asemenea, facem apel la cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate de a respecta cu strictețe recomandările autorităților din aceste state și subliniem că deplasările către România nu sunt recomandate. Aceste deplasări pot fi afectate de restricțiile impuse de statele de tranzit și pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecției cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranța celor de acasă.”

COMPLETARE 2

Știrea a fost anunțată și de Plus Lombardia, pe Facebook.

Vă recomandăm și:

ITALIA Câte un om a murit din cauza coronavirusului la fiecare 2 minute și 29 de secunde

România a adus în țară 189 de cetățeni din Spania, Malta și Egipt

VIDEO Români din Spania, blocați pe aeroport: „Vrem acasă!”

România ține la secret inclusiv orașele în care apar cazuri de coronavirus, Israelul publică tot traseul acestora


Zen Residence
comprest util asfalt dobrogea8 thoughts on “E oficial. Circa 1.500 de români din Italia, aduși în Constanța cu avioanele. Vor sta în carantină în Mamaia

  1. Ti ai adus votanti,rahat cu ochi.
   Sunt copii care nu au energie electrica si ce manca in judet si tu tii curvele,pestii si hotii pe banii nostri?
   Ai sa culegi ce ai semanat.

 1. Pe bune ?! Cica vin romani … vin tigani ciorditori curvele pesti ! Acum sa ne tinem ca o sa ne fie frica sa mai iesim si la magazin sau cu catelu afara !

 2. Vai de noi. S-a umplut tara iar de lepre si ciorditori care nu au 50 de euro prin buzunare după 5 ani de Italia. Pe insula Brăilei cu voi.!Nu la Mamaia. Huuuuaaaaa

 3. dar noi de ce nu am fost intrebati????noi de ce am ramas fara voce? chiar asa nu contam? suntem penintenciarul romaniei mai nou?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Țuțuianu a luat foc: „1.500 de români din Italia vor fi carantinați în Constanța. JUDEȚUL, EXPUS ÎN MOD IRESPONSABIL DE CĂTRE PREFECT!”

Sat Mar 21 , 2020
Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, este revoltat pe atitudinea prefectului. Acesta a citit, în CJSU, un document prin care anunța că 1.500 de români vor fi aduși în Constanța din Italia, țara cel mai grav afectată de epidemia de coronavirus. Constanța 100% a scris despre acest subiect aici: SURSE […]