SURSE. Cursă în patru pentru șefia Autorității Navale Române

port constanta, anr

Autoritatea Navală Română este una dintre cele mai importante instituții din domeniul navigației din România și, implicit, una dintre cele mai râvnite.

De ceva timp, pentru conducerea ANR se duc negocieri intense, cel puțin patru persoane fiind interesate, potrivit surselor noastre, să fie numite în scaunul de director general.

Unul dintre cei patru este actualul director general interimar, Răzvan Trandafir. Relativ tânăr, acesta este apreciat de colegi și de o bună parte din mediul portuar. Este văzut ca fiind un apropiat al PNL.

Un alt pretendent la șefia ANR este Alexandru Mezei, omul care se pare că stă pe tușă și se pregătește pentru această funcție de ani buni. În ciuda unor scandaluri care au lovit Căpitănia Constanța, pe care o conduce, Mezei a reușit să-și păstreze scaunul și vrea mai mult.

Al treilea candidat este Dumitru Catană, fost director al ANR, dar și al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța. Împotriva acestuia, angajații ANR au trimis o scrisoare mass-media în care îl acuzau de diverse lucruri grave, inclusiv că l-ar fi angajat pe fiul său, peste noapte, ca șef serviciu navigație.

În fine, a patra persoană care dorește să devină șef al ANR, potrivit surselor noastre, ar fi Laurențiu Mironescu, fost director al APMC în tinerețe și, apoi, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne. Mironescu este cercetat de DNA, alături de 39 de persoane, pentru iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup și pentru trafic de influenţă. În primă instanță a fost găsit nevinovat, soluție nu este definitivă.

Evident, nu sunt excluse nici surprize de ultim moment, cum ar fi apariția unui nou candidat.

Cine va câștiga această cursă? Nimeni nu are un răspuns sigur încă, dar un lucru este cert: numirea se va face de către ministrul Transporturilor, după consultări cu PSD. Filiala din Constanța are un cuvânt greu de spus,dacă nu cumva decisiv, în această privință.

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Cantitate impresionantă de deșeuri colectată de Polaris M Holding în campania ”Curățăm Constanța Noastră”

Thu Apr 13 , 2017
Polaris M Holding a colectat aproximativ 180 tone de deşeuri în campania “Curăţăm Constanţă Noastră.” Pe toată durata lunii aprilie, Polaris M Holding asigura servicii de salubrizare, în regim de voluntariat, în cadrul campaniei „Curăţăm Constanţa Noastră”, iniţiată de Primăria Municipiului Constanţa, în zone care nu sunt incluse în programul […]
polaris