Surse. Radu Mazăre ar fi plecat în Madagascar cu Valentin Preda, fostul său consilier

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

valentin preda

Surse judiciare au precizat pentru stiripesurse.ro că Radu Mazăre nu a plecat singur în Madagascar. Alături de Mazăre se pare că a fugit și fostul secretar de stat în Ministerul Transporturilor și fost consilier al lui Mazăre, Valentin Preda.

Valentin Preda nu era astăzi după-amiază la locuința sa, la care au ajuns reporterii Constanța 100%.

Preda este prins în mai multe dosare la DNA, inclusiv unul în care este coleg cu Radu Mazăre. Preda are condamnare pe fond de șase ani cu executare, iar în ianuarie 2018 ar fi urmat să se pronunțe sentința definitivă.

Domnul Preda are mai multe calități. În primul rând, este prietenul lui Radu Mazăre. Ba chiar i-a fost și consilier la Primăria Constanța. În al doilea rând, este performant. Atât de bun, încât fostul primar l-a supranumit ”Valerică, băiatul performant”. A treia calitate este cea de ex-secretar de stat în Ministerul Transporturilor, la propunerea PSD. Mai are o calitate, cu care probabil nu îi place să se laude. A fost ridicat de pe stradă de procurorii DNA, care îl acuză de deținere de documente confidențiale și de secrete de stat. Este trimis în judecată de peste 700 de zile. Omul pare a fi implicat în chestiuni legate de pavilionul maritim românesc… de chestii grele, care urmează a fi elucidate în întregime de procurori și de instanță.

Iată minuta dictată de judecători, la condamnarea pe fond a lui Valentin Preda:

„Condamnă pe inculpatul Preda Răducu-Valentin la pedeapsa de 4 ani închisoare, pentru comiterea infracţiunii de divulgarea secretului care periclitează siguranţa statului. Condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 5 ani închisoare, pentru săvârșirea infracţiunii de trafic de influenţă, în formă continuată. Condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 3 ani închisoare, pentru comiterea infracţiunii de favorizarea infractorului. Contopeşte pedepsele închisorii, astfel că inculpatul va executa pedeapsa închisorii cea mai grea, şi anume pedeapsa de 5 ani închisoare, la care adaugă sporul de 1 an închisoare, urmând ca, în final, inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 6 ani închisoare“, potrivit minutei judecătoreşti.

Constanta-financiara-sigla-jpg

Articole recente

Mitshubishi
Teasing_Tucson Exclusiv Auto
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.