Surse: Traian Băsescu, în stare gravă după ce ar fi făcut accident vascular

traian-basescu-2

Fostul preşedinte Traian Băsescu a făcut accident vascular cerebral şi a fost transportat de urgenţă la spital. Potrivit unor surse inpolitics.ro, Traian Băsescu este în prezent internat într-un spital din Paris, unde a fost dus cu un avion privat.

Sursa citată precizează că fostul preşedinte și-ar fi pierdut brusc auzul, ceea ce a alertat familia. Întrucât au apărut complicații la plămâni, medicii români au decis transferarea lui urgentă în străinătate.

Tot surse spun că fostul preşedinte Băsescu ar mai fi fost internat în spital pentru câteva zile. Săptămâna trecută, Traian Băsescu ar fi mers la Spitalul Militar din București, iar analizele nu indicau nicio problemă de sănătate.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a menținut decizia instanței de fond și a decis miercuri că Traian Băsescu a fost colaborator al Securității. În urma deciziei de miercuri, fostul preşedinte pierde toate beneficiile pe are le are un fost şef de stat din România. Băsescu nu va mai primi indemnizație și va rămâne şi fără casa din Gogol.

„Admite excepţia inadmisibilităţii invocată din oficiu. Respinge, ca fiind inadmisibil, recursul declarat de recurentul Ene Nicanor George, prin mandatar Ene Dragoş Marian, împotriva Sentinţei civile nr. 471 din 20 septembrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. Respinge, ca fiind nefondat, recursul declarat de recurentul Ene Nicanor George, prin mandatar Ene Dragoş Marian împotriva Încheierii de amânare a pronunţării, din data de 05 septembrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal.

Respinge, ca fiind inadmisibilă excepţia de nelegalitate invocată de recurentul-pârât Băsescu Traian. Respinge, ca fiind nefondat, recursul, astfel cum a fost precizat la data de 5 noiembrie 2021, declarat de recurentul – pârât Băsescu Traian împotriva Sentinţei nr. 471 din 20 septembrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal.

Admite cererea de intervenţie accesorie formulată de intervenientul Ciuvică Mugur-Cristian, în interesul intimatului-reclamant Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii. Definitivă. „, se arată în sentinţa pronunţată miercuri de ÎCCJ.

După ce judecătorii ÎCCJ  au decis că a fost colaborat al Securităţii, Traian Băsescu va rămâne fără susținerea financiară de 16848 RON acordată de Statul Român – Indemnizație de fost Preşedinte al României. De asemenea, rămâne fără protecție personală – asigurată de SPP, fără consilier şi un şef de cabinet acordate de Statul Român, fără autoturism cu şofer și cabinet de lucru, fără reşedinţa oficială din Strada Gogol.

Avocata lui Traian Băsescu a declarat, după sentinţa ÎCCJ, că acesta nu va pierde mandatul de europarlamentar.

„M-am tot gândit dacă are vreun rost să răspund și public la întrebările pe care le-am primit în legătura cu situația juridică a președintelui Traian Băsescu.

Inițial am zis pas, apoi au apărut gladiatorii care au început să măcelărească totul, așa că o zic pe scurt :

– modificările din oct.2021 la Legea 406/2001 privind privilegiile unui fost președinte de stat la încheierea mandatului nu îi sunt aplicabile și președintelui Traian Basescu (vezi aplicarea în timp a legii civile )

– Traian Basescu nu a săvârșit infracțiunea de fals în declarații (vezi latura obiectiva și latura subiectiva a infractiunii raportate la momentul pronunțării deciziei ICCJ)

– Traian Basescu nu își va pierde mandatul de europarlamentar ( la momentul depunerii candidaturii îndeplinea condițiile cerute de legea 33/2007)”, a scrie avocata Eliza Ene-Corbeanu, pe Facebook.

La scurt timp după anunţarea sentinţei, Traian Băsescu a anunţat că va apela la Curtea Europeană a Drepturilor Omului după ce Înalta Curte a menţinut decizia prin care a fost declarat colaborator al Securităţii.

„Am luat nota de decizia ICCJ pe care nu o voi comenta public, asa cum am procedat de-a lungul intregului proces.
Voi face demersurile legale la CEDO”, a scris Băsescu, pe Facebook.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Rusia pare să dea înapoi în Ucraina. Anunțul șefului Statului Major

Fri Mar 25 , 2022
Ministerul rus al Apărării a transmis vineri că prima fază a operaţiunii sale militare în Ucraina este aproape încheiată. De acum înainte trupele ruse se vor axa pe „eliberarea” completă a regiunii estice Donbas ce cuprinde provinciile separatiste proruse Doneţk şi Lugansk, relatează Reuters. „Principalele obiective ale primei faze a […]